Evlilik Akademisi Eğitimleri Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Evlilik Akademisi Eğitimleri Tamamlandı

Evlilik Akademisi Eğitimleri Tamamlandı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “Evlilik Akademisi”nin üçüncü ve son etabında eğitim seminerleri bu hafta sonu tamamlandı.

09.11.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Evlilik Akademisi"nin üçüncü ve son etabında eğitim seminerleri bu hafta sonu tamamlandı.

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Akademisi eğitim seminerlerinin ilk etabı 10-11 Ekim; ikinci etabı 24 Ekim ve üçüncü etabı ise bu hafta sonu yapıldı. Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programlara çok sayıda vatandaş katıldı.

"EVLİLİK CANLI BİR ORGANİZMADIR"

Bu haftaki eğitim seminerinde ilk sunumu yapan Davranış Bilimleri Uzmanı AEP Formatörü Şengül Yiğit, eğitim seminerlerinin önemine işaret ederek, "Bu programlarda belki dünyayı yeniden keşfetmeyeceğiz ama bildiğimiz, unuttuğumuz, modern dünya ve popülist kültürün özellikle unutturduğu kadim gelenekle kopan köklerimizle dini referanslara olan mesafemizi birlikte hatırlayacağız. 36 yıllık bir evliliğim ve 33 yaşında bir kızım var. Evlilikte her gün farklı bir sorunla karşılaşabiliriz çünkü evlilik canlı bir organizmadır. Evlilikte geçimsizlik diye adlandırdığımız şey aslında iletişimsizliktir ve bunu çözmemiz gerekir. İletişimsizlik, birbirimizle kuramadığımız duygu ve söz dilidir" dedi.

"ROLLERİMİZİ İYİ AYARLAMALIYIZ"

Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar ise aile içindeki problemlerin iletişimsizlikle birlikte aile içindeki bireylerin rollerinden kaynaklandığını vurgulayarak, "Bireyler olarak aile içinde ve iş hayatında farklı rollerimiz vardır. Bazen eşimize gösterdiğimiz müsamahayı iş hayatında göstermeyebiliriz. Bazen de iş hayatında sert davranmazken aile bireylerimize karşı daha sert davranabiliriz. Aile içindeki ve iş hayatımızdaki rollerimizi iyi ayarlamalıyız" diye konuştu.

Doç. Dr. Özlem Karakuş da, "Aile İçi Şiddet" konulu sunum yaptı. Yapılan sunumlardan sonra katılımcılara sertifika verildi.

"AİLE KURUMU ÇOK ÖNEMLİ"

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Günümüzde aile kurumu çok önemlidir. Aile kurumunun devamı ve gelecek nesillerin daha sağlıklı ortamlarda büyüyebilmesi için bu tür programlar gerekli. Çünkü özellikle son yıllarda evlilikler hızlı bir şekilde dağılıyor, parçalanıyor. Bölünmüş aileler çoğaldıkça da çocuklarımızda madde bağımlılığı ve pek çok ruhsal sorunlar baş gösteriyor. Bilinçli bir aile için gençlerimize bu tarz eğitimler verilmeli. Evlilik nedir, aile nedir, eşler birbirine nasıl davranmalıdır gibi konular çok önemli. İçinde bulunduğumuz yüzyıl, bir dönüşüm yüzyılıdır. Mekanlar dönüşüyor, aileler dönüşüyor, gençlerimiz dönüşüyor. Biz bu dönüşümün iyiye doğru gitmesi için hassasiyet gösteriyoruz. Bu tarz programlarımız devam edecek. Gençlerimizde tarih şuuru ve kültürel bilincin oluşmasıyla ilgili farklı etkinliklerimiz olacak. Önemli sunumlar yaparak sizleri bilgilendiren çok değerli hocalarımız ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evlilik Akademisi Eğitimleri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement