Evlilik Okulu Tescillendi - Son Dakika
Güncel

Evlilik Okulu Tescillendi

Evlilik Okulu Tescillendi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu’nu başarıyla tamamlayan 703 kişi için düzenlenen sertifika töreninde Evlilik Okulu Projesi’nin tescillendiğini söyledi.

28.02.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu'nu başarıyla tamamlayan 703 kişi için düzenlenen sertifika töreninde Evlilik Okulu Projesi'nin tescillendiğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi, 2009 yılında başlattığı 'Evlilik Okulu' projesi kapsamında bugüne kadar 13 bin 552 kişiye kurs verdi. Evlilik Okulu'nda açılan son kursu hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan 703 kişiye ise dün akşam yapılan törenle sertifikaları takdim edildi.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, idari personel ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

YENİ ÇİFT İÇİN NİKAH TÖRENİ DÜZENLENDİ

İletişim Uzmanı Mehmet Aslanhan'ın, "Mutlu Evliliğin Sırları" konulu konuşmasıyla başlayan tören Evlilik Okulu'ndan mezun olan bir çiftin nikahının kıyılmasıyla devam etti. Evlilik hazırlığı yaparken projeye dahil olarak eğitim alan Çiğdem Bozkurt ve Mehmet Öztürk çiftinin nikahı salonda düzenlenen mini bir törenle kıyıldı. Çiftin nikahını Başkan Tahmazoğlu kıyarken, protokol üyeleri ise nikaha şahitlik yaptı.

Sertifika töreni Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşmasıyla devam etti. Başkan Tahmazoğlu, insanın mutlu olmasının toplumun mutluluğu anlamına geldiğini aktararak,"İnsanın mutluluğunun toplumun mutluluğu anlamına geldiğinden hareketle Türkiye'de ilk defa 2009 yılında evlilik okulu projesini başlattık. Bu anlamda biz, aileyi çok önemsiyoruz. Toplumun en küçük bireyi, çekirdeği ailedir. O sağlam olursa toplum da ona göre sağlam oluyor. Bugüne kadar 13 bin 558 kişi Evlilik Okulumuza katılarak sertifika aldı. Şimdi de 703 kursiyerimize sertifika veriyoruz. Emniyet Müdürlüğümüz, Hasan Kalyoncu Üniversitemiz, İl Müftülüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projemiz için geçtiğimiz günlerde Türk Patent Enstitüsüne başvurmuştuk. Başvurumuz sonuçlandı. Evlilik Okulu projemiz artık Şahinbey Belediyesi adına tescillenmiş patentli bir proje oldu. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan İhsan Güvenç ise bir birinden güzel şarkılarla geceye renk kattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement