Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Aytaç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Aytaç Açıklaması

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Genel Başkanı Harun Aytaç, 81 il ve 400 ilçede kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Balkanlar'a açılmaya ve evrensel kitabımızı yeniden oralara ulaştırmaya gayret edeceğiz.

27.03.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Genel Başkanı Harun Aytaç, 81 il ve 400 ilçede kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, " Balkanlar'a açılmaya ve evrensel kitabımızı yeniden oralara ulaştırmaya gayret edeceğiz." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesinin davetiyle kentte gelen Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EHAD'ın 2006'da kurulduğunu, kısa zamanda geniş kitlelere ulaştığını söyledi.

Ülke genelinde derneğin il yöneticilerinin hafızlardan oluştuğunu anlatan Aytaç, temel amaçlarının ise "Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak" olduğunu vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'in muhafazasının Cenabıhakk'ın iradesinde bulunduğunu belirten Aytaç, "Bu da hafızlarla muhafaza ediliyor. Onun içindir ki bugün Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığının 22 bin Kur'an kursu var. Biz Diyanet'e bağlı Kuran kursları, imam hatip okulları ve diğer kuruluşlarla el ele, gönül gönüle vererek çalışıyoruz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Kur'an-ı Kerim'e hizmet eden her kuruluşla kardeşiz ve birbirimize destek oluyoruz." diye konuştu.

Birçok kişinin Kur'an-ı Kerim'i okusa bile anlamadığını dile getiren Aytaç, şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim bize Allah-u Zülcelal tarafından gönderilmiş ilahi bir mektuptur. Bu mektup evrenseldir. Biz de bu kitabı daha güzel okutmak, daha güzel duyurmak istiyoruz. Madem ki bütün insanlığa gönderilmiştir, biz de bunu belirli bir kesime hasıl edemeyiz. Kadın erkek, genç yaşlı, köylü şehirli, tahsilli tahsilsiz ayrım yapamayız, çünkü Kur'an topyekun insanlığa gönderilmiştir. 81 ilde, 400 ilçede kuruluşunu bitirmiş, il yöneticilerinin tümü hafızlardan oluşan dernek olarak Balkanlar'a açılmaya ve evrensel kitabımızı yeniden oralara ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu konuda çalışmalarımız var."

İslamiyet ve Kur'an-ı Kerim'in evrensel olduğunu belirten Aytaç, "Kur'an-ı Kerim belirli bir zamana, belirli bir zümreye, belirli bir topluma gelmemiştir. Diğer taraftan peygamber efendimiz de bütün insanlığa gönderilmiştir. Evrensel bu kavramlara karşı Evrensel Hafızlar Derneği kuruldu. Evrensel temellere hizmet etmeye gayret ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Aytaç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement