Evrensel Hizmet'in Kapsamında Değişiklik - Son Dakika
Ekonomi

Evrensel Hizmet'in Kapsamında Değişiklik

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarının internet erişimi ve kullanım ücretlerinin ödenmesi ile Üçüncü El, Üçüncü Göz ve Üçüncü Kulak bilişim projeleri Evrensel Hizmet kapsamına alındı.

22.05.2014 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarının internet erişimi ve kullanım ücretlerinin ödenmesi ile Üçüncü El, Üçüncü Göz ve Üçüncü Kulak bilişim projeleri Evrensel Hizmet kapsamına alındı.

Bazı hizmetlerin Evrensel Hizmet kapsamına alınması, bazılarının da kapsamdan çıkarılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının internet erişimi ve kullanım ücretlerinin ödenmesi ile bilişim hizmetleri ve teknolojilerinden eşit fırsatlarla yararlanılmasını sağlamak amacıyla Üçüncü El Bilişim Projesi, Üçüncü Göz Bilişim Projesi ve Üçüncü Kulak Bilişim Projesi ile bu kapsamdaki diğer projelerin gerçekleştirilmesi Evrensel Hizmet kapsamına alındı.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşların basılı bilgi ve belgelerinin, kamu bilişim sistemlerinin ve e-Devlet hizmetlerinde kullanılabilmesini teminen elektronik ortama aktarılarak sayısallaştırılması ile Avrupa Birliği Eğitim, Enformasyon ve Koordinasyon Merkezlerinin kurulmasına yönelik yazılım, donanım ve altyapı hizmetleri, Evrensel Hizmet kapsamından çıkarıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Evrensel Hizmet'in Kapsamında Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement