Exomars 2016 Mars'ta Kazı Yapacak - Son Dakika
Dünya

Exomars 2016 Mars'ta Kazı Yapacak

Exomars 2016 Mars\'ta Kazı Yapacak

Bir zamanlar Mars'ta hayat var mıydı ya da bu gezegende halen yaşam izleri bulunabilir mi? Avrupa Uzay Ajansı tarafından yürütülen ExoMars 2016 projesi bu sorulara cevap arayan araştırmaları derinleştiriyor.

21.05.2015 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir zamanlar Mars'ta hayat var mıydı ya da bu gezegende halen yaşam izleri bulunabilir mi? Avrupa Uzay Ajansı tarafından yürütülen ExoMars 2016 projesi bu sorulara cevap arayan araştırmaları derinleştiriyor.

Maurizio Capuano ve Richard Bessudo dünyanın Mars'la ilgili bu en önemli bilimsel araştırması için geri saymaya başladılar. Projenin program direktörlüğünü yürüten ikili, bu gezegende yaşam izlerini araştıran Mars keşif projesi ExoMars ekibindeler. Projenin ilk uzay gemisinin yapımı neredeyse tamamlandı.

Maurizio Capuano: "ExoMars 2016, önümüzdeki yıl Mars'a inecek. İlk aşamada Mars yörüngesine park edilecek, güneş panelleri açılacak ve güneşten enerji sağlanacak. İkinci aşamada ise Mars'ın yüzeyinde konumlanacak araç tamamen bağımsız olarak burada kalacak."

ExoMars'ın iki ayrı görevi var. İlki 2016, ikincisi ise 2018 yılında tamamlanacak. Projenin uzay aracı, Fransa'nın güneyinde Thales Alenia Space'de sıkı bir testten geçiriliyor.

Richard Bessudo: "Mars'a gitmek için Düny

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 21 Mayıs 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Exomars 2016 Mars'ta Kazı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Paris'teki İran Konsolosluğunda İntihar Saldırısı Tehdidi
    15:38 Paris'teki İran Konsolosluğunda İntihar Saldırısı Tehdidi

    Paris'teki İran konsolosluğunda bir adamın intihar yeleği ile kendini patlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi. Şahısın, patlayıcı bir kemer ve el bombasına benzeyen bir cisimle donatıldığı ve binada barikat kurduğu belirtildi. Fransız başkentinin 16. bölgesinde bulunan konsolosluk binası ve çevresi güvenlik önlemi olarak kapatıldı, halk tahliye edildi. Şehrin Metro Hattı 6 da kesintiye uğratıldı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti
    15:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti

    Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Başkan Altay, toplantıda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalarda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerin haklarını savunduğunu belirtti.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.


Advertisement