Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Suiçmez, Salı Grubu'nda Expo'yu Anlattı - Son Dakika
Yerel

Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Suiçmez, Salı Grubu'nda Expo'yu Anlattı

Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Suiçmez, Salı Grubu\'nda Expo\'yu Anlattı

Salı Grubu’nun bu haftaki konuğu EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez oldu.

25.08.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salı Grubu'nun bu haftaki konuğu EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez oldu. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek çiçek ve çocuk temalı EXPO 2016'ya katılacak ülke sayılarına ilişkin tespitlerde bulunan Suiçmez, EXPO'nun tanıtımı konusunda kamuoyundan destek ve öneri beklediklerini kaydetti.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda EXPO 2016'ya katılacak ülkelerin sayılarına ilişkin son bilgileri veren Suiçmez, "Şu ana kadar 28 ülkeden olumlu cevabımız var. Muhtemelen olumlu cevap alacağımız ülke sayısı da 40'larda. Arkadaşlarımızla EXPO 2015 Milano'yu gezdik.165 katılımcı vardı. Sadece 50 ülke pavilion açmış. 110 ülke ise sadece küçük kabinlerde temsili olarak ülkelerini sergiliyor. Bizde ise Japonya, Çin resmi katılımcı" dedi.

"DİPLOMATİK BİR DURUM"

Hollanda, Fransa, Kanada ve İngiltere'nin de EXPO 2016'ya davet edildiğini aktaran Genel Sekreter Suiçmez, "Bu ülkelerin katılımı konusunda gayret gösteriyoruz. Muhtemelen bu ülkelerle de bir noktaya geldik, birkaç ay içerisinde olumlu cevap alacağız. Tabi ki bu konu tek başına bizim yapabileceğimiz bir husus değil. Bu biraz diplomatik, biraz dış ilişkilerle ilgili bir durum" diye konuştu.

"KULEDE SORUN YOK"

EXPO 2016 kulesi ile ilgili bilgiler de veren Suiçmez şöyle konuştu: "Kulemizin bulunduğu alanda zemin ıslahı bitti, temel sağlamlaştırıldı. Kule için yoğun çalışmalar neticesinde çok ciddi bir statik proje yapıldı. Beton ve çelikleri özel olarak seçildi. Şu anda kulenin yapımı ile ilgili sıkıntı yok. Zaten 1-2 ay sonra kulenin ne kadar hızlı yükseldiğini gözle göreceksiniz."

Muharrem KOÇ ise, Expo 2016 Antalya'nın kent için önemli bir şans olduğu yöneticilerin bu hususu çok iyi bilmeleri gerektiğini ve şehir yararına önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

Koç, " Bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmalıyız pozitif düşünmeliyiz hepimiz bu konuda "denize bir yıldız atmalıyız" etrafımıza Expo konusunda pozitif enerji yaymalıyız. Expo 2016 logosunu heryerde kullanarak destek olmalıyız" dedi.

Toplantı sonunda Muharrem Koç, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez'e katılımın ve sunumun anısına plaket takdim etti.

SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun bu haftaki toplantısına; Antalya Vali yardımcısı Bilal Çelik, Expo 2016 Antalya Ajansı Basın Müşaviri Danışmanı Erol İşbilir, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücait Şengül, Levent Murat Danışman, Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Veli Ortaçeşme ve işadamları katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Suiçmez, Salı Grubu'nda Expo'yu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement