Expo 2016 Antalya'ya Bambu Bahçesi - Son Dakika
Yerel

Expo 2016 Antalya'ya Bambu Bahçesi

Uluslararası Bambu ve Rattan Topluluğu Genel Müdür Yardımcısı Zhiyong, 2016'da düzenlenecek botanik EXPO'ya katılmak istediklerini bildirdi.

19.09.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Bambu ve Rattan Topluluğu (INBAR) Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Li Zhiyong, EXPO 2016 Antalya'ya katılıp bambu bahçesi kurmak istediğini bildirdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Kurulu için Çin Halk Cumhuriyeti'nin Qingdao kentinde bulunan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay başkanlığındaki heyet, ülke ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile görüşmelere devam ediyor.

Gülay, INBAR Genel Müdür Yardımcısı Li Zhiyong başkanlığındaki heyetle görüştü. Görüşmede 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek botanik EXPO hakkında bilgi veren Gülay, "EXPO 2016 Antalya'ya sizin de bir bahçe ile katılmanızı istiyoruz. Böyle bir bahçe EXPO 2016'ya renk katacak ve ilgiyi artıracaktır" ifadesini kullandı.

EXPO 2016 Antalya'ya katılmak istediklerini belirten Li Zhiyong ise "INBAR olarak, Türkiye'de düzenlenecek bu ilk EXPO'da mutlaka bulunmak istiyoruz ve bambuyu EXPO 2016 Antalya'ya katılacak misafirlere tanıtmak istiyoruz" dedi.

INBAR'a 40 ülkenin üye olduğunu belirten Li Zhiyong, Türkiye'nin üyeliği konusunda gerekli girişimlere başlamak istediklerini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Expo 2016 Antalya'ya Bambu Bahçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement