Expo 2016 Antalya"Ya Doğru - Son Dakika
Yerel

Expo 2016 Antalya"Ya Doğru

Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı, ünlü orkestra şefi Gürer Aykal'ı ağırladı.

09.11.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı, ünlü orkestra şefi Gürer Aykal'ı ağırladı.

Sanat yönetmenliği yaptığı 16'ncı Uluslararası Piyano Festivali için Antalya'ya gelen Aykal, Aksu ilçesindeki EXPO sergi alanına geldi.

Toplantı salonunda EXPO 2016 Antalya projesinin sunumunu dinleyen Aykal, ana salonu 5 bin kişilik olan kongre merkezinde konser verecek orkestralar için gerekli alanının projelendirilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Daha sonra sergi alanına geçen Aykal, ana yol üzerine kendi adına dikilen doğu çınarını görünce "Bana torpil yapmışsınız" dedi.

Ağacın gövdesine künyesini takıp, kürekle toprak atan Aykal, ilk can suyunu da Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Ece Gökok ile verdi.

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık ile teşekkür belgesi takdim edilen Aykal, burada yaptığı açıklamada, projenin "olağanüstü" olduğunu söyledi.

Kendisine en büyük armağanın burada verildiğini aktaran Aykal, "Hani 'bir dikili ağacım yok' denir ya. Artık benim bir dikili ağacım var hem de bir çınar ağacı. Çok mutluyum. Burada emeği geçen herkesi kutlarım. Geleceğe dönük çok önemli bir çalışma. Bu kompleksin içinde bir konser salonu da olacak. Demek ki burası konserlerle de yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Expo 2016 Antalya'Ya Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement