Expo 2016'da Kırkpınar Tanıtımı - Son Dakika
Güncel

Expo 2016'da Kırkpınar Tanıtımı

Bu yıl 655'incisi yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin tanıtımı, EXPO 2016 Antalya sergi alanında gerçekleştirildi.

27.06.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 655'incisi yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin tanıtımı, EXPO 2016 Antalya sergi alanında gerçekleştirildi.EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediyesince 18-24 Temmuz'da düzenlenecek festivalin 11 ilde planlanan tanıtım programı, EXPO 2016 Antalya'da başladı. Edirne Belediyesinden Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı'nın da katıldığı etkinlikte pehlivanlar, kispetlerini giyip, davul zurna eşliğinde Gübretaş Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi yanındaki yeşillik alanda gösteri güreşi yaptı.Ziyaretçiler, yaklaşık 20 dakika süren güreş sonrası pehlivanlarla fotoğraf çektirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğan, Antalya'nın "pehlivanlar diyarı" olmasından dolayı ilk tanıtım gösterisini EXPO 2016'da yaptıklarını belirtti. Doğan, "Edirne'ye, Antalya'dan çok sayıda seyirci bekliyoruz. Antalya'dan sonra İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Burdur'da toplantılar yapılıp, gösteriler düzenlenecek. Amacımız, daha çok tanıtım ve katılım." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Expo 2016'da Kırkpınar Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement