Expo 2016 Raporu Bıe'den Geçti - Son Dakika
Ekonomi

Expo 2016 Raporu Bıe'den Geçti

Expo 2016 Raporu Bıe\'den Geçti

Dünyada EXPO’ların hangi ülke ve kentte yapılacağına onay veren ve merkezi Paris bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE), Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya final raporuna ‘onay’ verdi.

25.11.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada EXPO'ların hangi ülke ve kentte yapılacağına onay veren ve merkezi Paris bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE), Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya final raporuna 'onay' verdi.

Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) 160'ıncı Genel Kurulu, Fransa'nın başkenti Paris'te yapıldı. Genel Kurula katılan Genel Sekreter Fırat Işık başkanlığındaki heyet, Türkiye'nin ilk EXPO'sunun final sunumu yaptı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, Türkiye adına yaptığı sunumda, 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla bu yıl 22 Nisan'da kapılarını açan Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016'yı 4 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiği ve uluslararası sergiye 57 ülkenin katıldığını belirtti. Kök, EXPO 2016'nın dünyadaki en önemli EXPO organizasyonlarından birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

BIE'nin Türkiye baş delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı'nın da hazır bulunduğu genel kurulda, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, final sunumu yaptı. Aksu ilçesindeki 112 hektarlık sergi alanında ilk kazmanın vurulmasından, inşaat süreci, yapıların yükselmesi, ülke bahçeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı açılış töreni, kültürel etkinlikler, konserler ve kapanış seremonisine kadar olan sürecin anlatıldığı film, BIE Genel Kurul üyelerine gösterildi. Genel Kurul üyeleri filmi ilgiyle izledi.

Genel Kurulu yöneten BIE Başkanı Steen Christensen, başarılı çalışmalarından dolayı EXPO 2016 Antalya Ajansı'na ve Türkiye'ye teşekkür etti. Genel Kurul sonrası BIE Genel Sekreteri Vicente Loscertales ile BIE Türkiye baş delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı, EXPO 2016 Antalya heyeti ile bir süre sohbet etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Expo 2016 Raporu Bıe'den Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement