Expo Ziyaretçileri Beyşehir'e Geliyor - Son Dakika
Yerel

Expo Ziyaretçileri Beyşehir'e Geliyor

Expo Ziyaretçileri Beyşehir\'e Geliyor

Antalya’daki EXPO 2016 fuarında Beyşehir Belediyesi’nin standını gezen ziyaretçiler, ilçeyi görmeye geliyor.

14.06.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'daki EXPO 2016 fuarında Beyşehir Belediyesi'nin standını gezen ziyaretçiler, ilçeyi görmeye geliyor.

Bir süre önce kapılarını yerli ve yabancı ziyaretçilerine açan Antalya Aksu'daki EXPO 2016 Fuarı'nda İç Mekan Bahçeleri Bölümü'ndeki kapalı alanda Beyşehir Belediyesi'nin standı da yer alıyor. Uluslararası bir etkinlik olan EXPO Fuarı'nda yer alan Beyşehir Belediyesi standı bugüne kadar yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Antalya'da yaşayanların yanı sıra Beyşehir'den Antalya'ya gezi ve tatil amaçlı olarak giden Beyşehirlilerin de uğradığı mekanlardan birisi olan Beyşehir Belediyesi standı yoğun ziyaretçi ilgisiyle karşılaşıyor. Standı ziyaret edenler, stant görevlilerinin anlatımından etkilenerek daha yakından görmek için Beyşehir'e de geliyor.

Antalya'da Beyşehir Belediyesi standını gezdikten sonra Beyşehir'i yakından görme ve tanımak için ilçeye geldiklerini anlatan eczacı Taner Özbodur, Müzehher Özbodur ile öğretmen emeklileri Sevim Kızılöz ve Erol Kızılöz de bölgeyi çok beğendiklerini ifade etti.

Göl kıyısındaki festival alanında gezi bisikletlerine de binen Özbodur ve Kızılöz aileleri, alanda tesadüfen karşılaştıkları Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a EXPO'daki Beyşehir Belediyesi standını öve öve bitiremedi. Standı gezdikten sonra Beyşehir'i daha yakından tanımak için ilçeye geldiklerini anlatan Özbodur ve Kızılöz aileleri, "Buraya gelmeyi çok istedik, talebelik zamanında. İmkansızlıklar nedeniyle gelemedik. Bu defa Antalya'daki stantta görünce 'mutlaka gitmeliyiz' dedik ve hep beraber Beyşehir'e geldik" dediler.

Festival alanında karşılaştıkları Başkan Özaltun ve Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel'le sohbet eden ve Beyşehir Belediyesi'nin EXPO'da bir stant açmakla ilçeyi tanıtma adına çok isabetli bir karar almış olduğunu da ifade eden Özbodur ve Kızılöz aileleri, "Burası anlatılanlardan da çok güzel. Göründüğünden çok daha hoş. Lütfen kadrini kıymetini bilin" diye konuştular.

STANTLA BEYŞEHİR TANITILIYOR

Beyşehir Belediyesi standında, ilçenin tarihi simgesi olan yaklaşık 720 yıllık ahşap camisi olan Eşrefoğlu Camisi de tanıtılıyor. Tarihi mekanın içerisindeki sultan mahfili de Beyşehir Belediyesi'nin özel olarak yaptırdığı benzeri ile alanda tanıtılırken, stantta sergilenen minyatürü ile tarihi Eşrefoğlu Camisi hakkında da ziyaretçilere bilgiler veriliyor. Stant görevlileri tarafından ziyaretçilere görsel ve yazılı doküman ve broşürler de takdim ediliyor.

Beyşehir'den görüntülerin de izlenebildiği dev ekrandan ve fotoğraf sergisinden ilçe hakkında fikir ve bilgi sahibi olan ziyaretçiler, sultan mahfilinin üzerinde sergilenen Türk insanının uzun yıllar önce günlük yaşamında kullandığı eski eşyaları da tanıma imkanı buluyor. Mahfilin üzerinde Beyşehir'den götürülen Osmanlılar dönemine ait lale motifli kapı, Osmanlı dönemi ahşap mangal, ahşap işlemeli idarelik, ahşap işleme meyvelik ve fındık sepeti, Allah lafzı ve ayetlerinin işlendiği Osmanlı motifli pano, ahşap çökertek, bulgu taşı, dibek, işlenmiş mermer çiçeklik ve motifli ahşap ekmeklik gibi eski eşyalar da sergileniyor. Ziyaretçiler, Beyşehir'in görselleriyle kaplı fotoğraf standında ise birlikte hatıra fotoğrafları çektirerek ziyaretlerini ölümsüzleştiriyor. Stant, Ekim ayı sonuna kadar açık kalacak. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Expo Ziyaretçileri Beyşehir'e Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement