Exponatura, Türkiye'nin Organik Ürünlerini Dünya ile Tanıştırıyor - Son Dakika
Güncel

Exponatura, Türkiye'nin Organik Ürünlerini Dünya ile Tanıştırıyor

Exponatura, Türkiye\'nin Organik Ürünlerini Dünya ile Tanıştırıyor

Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, dünya genelinde doğal ve organik ürünlere olan talep her geçen gün artıyor.

15.10.2015 15:59  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıdadan, kozmetik malzemelere, bitkisel tedavi ürünlerinden bebekler için diş temizleme mendiline kadar birçok doğal ve organik ürün tercihlerde ilk sırayı alıyor.Doğal ve organik üretim alanı ve üretici sayısı da bu büyük talebe paralel giderek artış gösteriyor. Geçmişten günümüze katlanarak büyüyen bu sektörün Türkiye'de uluslararası alanda gerçekleşen en büyük fuarı, Exponatura'15 ise 15 Ekim tarihinde kapılarını tüm ziyaretçilere açtı.Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen fuarda, içelebilir organik sirkeden yeşil yabani elmaya; soğutucu özellikli botoks kreminden köpekbalığı karaciğerinden yapılan kremlere kadar 1.620 bin ürün yer alacak. 185 firmanın katılacağı fuara yaklaşık 20 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

İstanbul Fuar Merkezi'nde (Yeşilköy)düzenlenen fuar kapsamında bu yıl, "Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Sektörünün Geleceği" başlığı altında bir de konferans düzenleniyor. Konferans kapsamında üreticiler, akademisyenler, dernekler, birlikler, eczaneler, güzellik merkezleri ve aktarlar ile büyük süpermarketler de yer alacak.

Eczanelerden, marketlere; organik ürün alıcılarından aktarlara, doğal ürün üreticilerinden ithalatçılarına kadar geniş bir ticari hedef kitlesine sahip olan fuar, bu yıl iş fırsatlarını en üst düzeye taşıdı. Verimli bir iş platformu oluşturmak adına B2B online sistem başvuruları ve randevu sistemi ile ziyaretçilerin fuardan almış oldukları etki daha da arttı.

Ülkemizde sanayinin gelişmesi, yurtdışına ürün ve hizmet satışımızdaki artış ve rekabetin global anlamda artması ile ticari/ihtisas fuarları önem kazanmaya başladı. Bu doğrultuda doğal, organik ve sağlıklı ürünler alanında sektörünün en büyük ihtisas fuarı olan Exponatura, Avrupa Birliği ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden sektör profesyonelleri, iş adamları, perakende, toptancı, distribütör ve temsilciliklerini "Doğal, Organik & Sağlıklı Ürünler Fuarı"nda bir araya getiriyor.

Gıda Üreticileri ve Satıcıları, Doğal Ürün ve İthalatçıları, Eczaneler, Terapistler, Marketler, Doğal Ürün Mağazaları, Çiftlik Ürün Mağazaları, Organik Ürün Alıcıları, Sağlık Ürünleri Mağazaları, Kozmetik Mağazaları, Sağlık Merkezleri, Spor Merkezleri, Profesyonel Spor Kulüpleri, Güzellik Salonları, Hammadde Üreticileri ve Alıcıları, Distribütörler, İthalat ve İhracat Yapanlar, Zayıflama Merkezleri, Spa Salonları, Oteller, Restoran ve Kafeteryalar, Gıda Toptancıları vb birçok kurum ve işletmeler sektörün farklı alanlardaki temsilcileri ile biraraya gelebilecekler.

Organikte Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu İçin Hedef Pazar

Ülkemizde organik tarım 1986 yılında ilk organik kuru üzüm projesiyle hayata geçti. Daha sonraki yıllarda hızla gelişme göstererek 2013 yılı verilerine göre hammadde bazında 213 ürüne ulaşıldı. Ürün sayısı, bu hammaddelerden elde edilen işlenmiş ürünlerle birlikte düzenli bir artış göstermeye devam etmektedir. Bugün gıdadan bitkisel kozmetik ve güzellik ürünlerine, temizlik ürünlerinden bitkisel ilaçlara kadar geniş bir ürün portföyüne ulaşılmıştır. Bu kapsamda Türkiye'nin organik ve doğal ürünler sektöründeki atağı ve potansiyeli yurtdışından da yoğun ilgi görmesini sağlamaktadır. Özellikle Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkeleri için Türkiye iki basamaklı büyüme oranı ile hedef pazar olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte Türkiye pazarı Exponatura fuarı kapsamında Uzakdoğu ülkeleri tarafından da yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Doğal, Organik Ve Sağlıklı Ürünler Sektörünün Geleceği

Sektörde önemli etki yaratan Exponatura fuarı kapsamında konferans ve ürün tanıtımları gibi etkinlikler organize ediliyor.Fuar kapsamında düzenlenecek olan Doğal Organik ve Sağlıklı Ürünler Sektörünün Geleceği başlıklı konferansta; sektörün farklı alanlardaki temsilcileri ve takipçileri büyük bir potansiyele sahip Türkiye'de sektöre yön vermek ve geleceğine ışık tutmak için bir araya gelecekler. Konferans çerçevesinde sektörün bugünü, hâlihazırda yürütülen çalışmaları ve yatırımları, devletin belirlediği uygulama ve yöntemleri, Türkiye pazarının önemi, konunun uzmanları tarafından çok yönlü olarak paylaşılacak. Sektörün farklı kollarından önemli isimlerin yer alacağı konferansta Organik Pazarın bugünü ve geleceğini değerlendirmek üzere ATABDER (Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği) Başkanı Prof. Dr.Nazım Şekeroğlu, Organik Tarımda Devlet Uygulama- Yönetmeliklerini Değerlendirmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bikisel Üretim Genel Müdürlüğü İstanbul Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Emel Çiftçi ve Organikte Alternatif Ürünleri değerlendirmek üzere ETO Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yavuz Biçkes yer alacak.

Ayrıca "Bölgesel Kalkınma Perspektifinde GAP'ta Organik Tarım Küme Yaklaşımı"nın değerlendirileceği bölümde de GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil oturum başkanlığının yanı sıra GAP'ta Organik Tarım Küme Yaklaşımını paylaşacak. Türkiye'nin kalkınmasında önemli projelerden biri olan GAP'ta Organik Tarım Küme Yaklaşımının değerlendireceği oturumda; GAP Bölgesinde Sivil Toplum Perspektifinde Organik Nar Üretimini GAP EKODER (GAP Ekolojik Tarımsal Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği) Başkanı Eczacı Medet Abbasoğlu, GAP Bölgesinde Organik Arıcılık ve İleriye Dönük Planlamalarını Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Habip Aşan, GAP Bölgesinde Organik Üzüm Yetiştiriciliği Potansiyelini Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Doç. Dr. Gültekin ÖZDEMİR ve Sektörel Olarak GAP Bölgesinde Organik Zeytinciliğini Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar değerlendirecek.

Prof.Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun başkanlığını yapacağı "Doğal ve Organik Kozmetikler" başlıklı oturumda da; Doğal-Organik Ürün Terminolojisi değerlendirmek üzere KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) Başkanı Kimyager Levent Kahrıman, Kozmetik Ürünlerin Güvenliliğini değerlendirmek üzere Cosming Laboratuvar Yüksek Kimyageri Aylin Uğur, Kozmetik Ekstraktların Elde Ediliş Yöntemlerini değerlendirmek üzere Mersin Üniversitesi Kimya Bölümü Yrd.Doç.Dr. Göktürk Avşar da yer alacak. Sektörde öne çıkan ürünlerinde görüşüleceği konferansta, Dr. Oya Yalçın'da; Anti- Aging ve Sağlıklı yaşam için gerekli olan iyonize Alkali Suyun önemini dinleyicileriyle paylaşacak.

19 Mayıs Üniversitesi Samsun Meslek Yüksekokulundan Dr. Murat Emir'in; doğal, organik ve sağlıklı ürünlerin pazarlanmasını değerlendirileceği konferansta, Digital Pazarlama Stratejisti Gökhan Bülbül ve Google Reklam Yöneticisi Metehan Yılmaz da digital reklamcılığın organik pazardaki önemini değerlendirecekler.

Exponatura'15 Hakkında:

Exponatura 2015 Fuarı, doğal, organik ve sağlıklı ürünler sektöründe Türkiye, Avrupa Birliği ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden sektör profesyonelleri, iş adamları, perakende, toptancı, distribütör, temsilcilikler ve tüm ilgililer için başarılı iş bağlantıları kurabilecekleri profesyonel bir ticaret platformu oluşturuyor.

Exponatura, sektörün ülkemizdeki uluslararası planlanan tek sektörel uzmanlık fuarı olma özelliğine sahiptir. Bölgenin en kapsamlı ve hedefi en doğru fuarı olarak kendini ispatlayan Exponatura bu alanlardaki potansiyelleri mükemmel bir organizasyon ile yönetmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Exponatura, Türkiye'nin Organik Ürünlerini Dünya ile Tanıştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.

  • Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
    16:34 Tunceli'de sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkanları için eğitim düzenlendi. Eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı:
    16:33 Erdoğan Ekrem İmamoğlu'nu Hedef Aldı: "İstanbul İçler Acısı Bir Hale Gelmiştir"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde Ekrem İmamoğlu dönemini eleştirerek, İstanbul'un içler acısı bir hale geldiğini söyledi. Ayrıca, depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakların başka amaçlar için kullanıldığını belirtti. Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulundu ve 31 Mart seçimlerinde en hayırlı kararı vereceklerini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak
    16:33 Hamza Dağ: Basmane Çukuru'nu çözmek bize nasip olacak

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Basmane Çukuru'nun çözümü için önemli mesafe kat edeceklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi
    16:32 Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları basın toplantısı düzenledi

    Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanları, seçime 1 gün kala basınla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, seçimi alacaklarını ileri sürerek umutlu olduklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş ise doğaya zarar verenleri karşısında bulacağını söyledi.

  • Bandırma'da hırsızlık şüphelisi çatı katında yakalandı
    16:31 Bandırma'da hırsızlık şüphelisi çatı katında yakalandı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinin Sunullah Mahallesi'nde bir ikametten hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Titiz bir çalışma sonucunda hırsızlık zanlısı, yan binanın çatısında saklanırken yakalandı. Yakalanan şüpheli üzerinde yapılan aramada çalıntı para ve banka kartları ele geçirildi. 28 yaşındaki şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

  • Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı
    16:31 Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, minibüsle otomobil çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralanan sürücüler, sağlık ekipleri tarafından Nurdağı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    16:31 Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Erzurum Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalar ve alınan kararlar ele alındı.


Advertisement