Eylemci Köylüleri, Kadın Kaymakam İkna Etti - Son Dakika
Güncel

Eylemci Köylüleri, Kadın Kaymakam İkna Etti

Eylemci Köylüleri, Kadın Kaymakam İkna Etti

Elazığ'ın Karakoçan İlçesinde meralarında yapılması planlanan enerji toplama ve dağıtım merkezi için etüt yapmaya gelen iş makineleri ve memurları köye sokmadı.

09.04.2015 13:13  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Hamzalı köylüleri, meralarında yapılması planlanan enerji toplama ve dağıtım merkezi için etüt yapmaya gelen iş makineleri ve memurları köye sokmadı. Jandarma ekipleriyle karşı karşıya kalan aralarında kadınların da olduğu köylüleri, Karakoçan Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Kovancılar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ikna etti.

KÖYLÜLER İŞMAKİNELERİNİ VE GÖREVLİLERİ ALANA SOKMADI

Limak Şirketi'ne ait Tunceli ve Elazığ'daki baraj ve HES'lerdeki enerjinin toplanması amacıyla Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne ait Hamzalı Köyü'ne ait 200 dönümlük mera alanında yapılmak istenen enerji toplama merkezi için görevliler, dün iş makineleriyle etüt çalışması yapmak üzere söz konusu alana gelmek istedi. Öğlen saatlerinde bu haberi duyan çoğu kadınlardan oluşan 150 kadar köylü, mera alanına geldi. İşmakineleri ve görevlileri alana sokmayan köylüler, burada jandarma engeliyle karşılaştı. Uzun süre yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine jandarma ile köylüler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Köylüler ile jandarma arasında tartışma yaşandığını duyarak olay bölgesine gelen Karakoçan Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Kovancılar İlçesi Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, jandarma ekiplerini ve köylüleri ikna etmeye çalıştı.

''JANDARMAMIZ VE KADINLARIMIZIN KARŞI KARŞIYA GELMESİ HOŞ DEĞİL''

Köylüler, köylerine ait 200 dönüm mera olduğunu, bu alanın 120 dönümlük bölümünde enerji toplama merkezi kurulmak istendiğini belirterek, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi. Proje etüt çalışması için gelen görevlileri mera alanına sokmak istemeyen Hamzalı köylüleri ile bir süre görüşen Kaymakam Çiçekli, "Bir bayan olarak jandarmamız ve köylü kadınlarımızın karşı karşıya gelmesi hiç de hoş bir durum değil. Ben bir kadın olarak bunu tasvip etmiyorum. Yalnız ben sizi dinlemeye hazırım. 4 veya 5 kişilik bir sözcü seçin, buyurun gelin Karakoçan Kaymakamlık makamında konuşalım. Ben sizleri dinlemek istiyorum. Bugün bu sorun, böyle bu şekilde kesinlikle çözülmez. Kadınlarımız söz konusu olunca, ben çok hassasım bu konuda. Lütfen asker çekilsin" dedi.

Kaymakam Çiçekli, Hamzalı Köyü Muhtarı Sami Doğan'a da, "Siz de köylüleri köye yollayın, olay bitsin. Kimse burada kalmasın, kimsenin zarar görmesini kesinlikle istemiyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine jandarma ekipleri çekilirken, köylüler de olaysız bir şekilde köye döndü. Daha sonra aralarında köy Muhtarı Sami Doğan'ın da bulunduğu bir komisyon, Karakoçan Kaymakamlığı'nda Kovancılar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Muhtar Doğan, "Kaymakam hanıma sorunlarımızı anlattık. Bizi can kulağıyla dinledi ve bu konuyu vali beyle görüşeceğini söyledi. Görüşmeden sonra sonucu da bize bildirme sözünü verdi. Biz de artık bekleyeceğiz" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eylemci Köylüleri, Kadın Kaymakam İkna Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • oktay okan: Kaymakam dedigin boyle olur 0 0 Yanıtla

Advertisement