Eylemdeki İşçilerden Başbakan Erdoğan'a Çağrı - Son Dakika
Güncel

Eylemdeki İşçilerden Başbakan Erdoğan'a Çağrı

Eylemdeki İşçilerden Başbakan Erdoğan\'a Çağrı

Türkiye, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlere ağlarken, Antalya’daki Anteks dokuma fabrikası işçileri, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle başlattıkları eylemlerine devam ediyor.

14.05.2014 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın Kepez mitinginde verdiği sözün yerine getirilmesini talep etti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki, Anteks dokuma fabrikasında bin 200 işçinin, 5 aylık ücret ve kıdem tazminatlarından oluşan yaklaşık 22 milyon liralık alacaklarının ödenmediği iddiasıyla yaklaşık 237 işçinin, faaliyette olmayan fabrikayı kapatarak başlattığı eylemde 5’inci güne gelindi. Fabrikayı evleri haline getiren işçiler, yemekhane, çay ocağı ve çadırlar kurarak ihtiyaçlarını karşılıyor. 6 aydır çalmadık kapı, başvurmadık yer bırakmadıklarını söyleyen işçiler, fabrika bir girişine, ‘ Başbakanım mazlumların sesini duy’ diğer girişine ‘ Kıvanç bebek hakkını arıyor, direnişte 5. gün’ yazılı dev afişler astı. Haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerinin altını çizen işçiler fabrika duvarına da dev Türk bayrağı çekti. Eylemlerinin provoke edilmemesi için görev dağılımı yapan işçiler, güvenliklerini de kendileri sağlıyor. İşçiler hazırladıkları nöbet çizelgesi ile 24 saat nöbet tutuyor. İlk 3 gün yolları kesen, Döşemealtı İlçe Jandarma Komutanlığı'na ekiplerinin ise işçileri uzaktan takip ettiği gözlendi.

Eylemlerinde 5’inci güne geldiklerini söyleyen sözcü Ali Ertan,22 yıl hizmet verdiği fabrikada mağdur olduğunu kaydetti.

18 Eylül 2013 tarihinde bütün ödemelerin yapılması kaydıyla kapı önüne bırakıldıklarını ifade eden Ertan, “ Aylar geçti ödemelerimiz yapılmadı. Ödemelerin yapılması için değişik zamanlarda bir çok yerde sloganlarla eylem yaptık. Kime gittiysek, nereye başvurduysak sonuç alamadık. 30 Mart yerel seçimlerinden önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a Kepez mitinginde mektup verdik. Başbakan, konunun takipçisi olacağını söyledi. Mektubu cebine koydu. Sanırım o mektup hala cebinden çıkmadı” diye konuştu.

BAŞBAKAN’A ÇAĞRI

Ertan, Başbakan Erdoğan’ın kendileri ile ilgilenmemesi üzerine kapıya, ‘‘ Başbakanım mazlumların sesini duy’ yazısı ile mesaj göndermek istediklerinin altını çizdi.

10 Mayıs Cumartesi günü fabrikaya gelerek eylemlerine başladıklarını hatırlatan Ertan, “ Bu eylemimiz çok ciddi. Diğer eylemler gibi değil. Bu kez kararlıyız, ölmek var dönmek yok. Kimyasal dolu tanklarda arkadaşlarımız bekliyor. Bizim ciddiyetimizi daha anlamadılar” dedi.

İŞÇİLERLE ÖLMEDEN İLGİLENİLSİN

Fabrikanın 16 yıllık çalışanı Zekeriya Korkmaz ise Manisa’daki maden faciasında hayatını kaybedenler nedeniyle çok üzgün olduklarını dile getirdi.

Dokuma işçisi olarak maden işçilerinin acılarını paylaştıklarını ifade eden Korkmaz, “ Ölenlere rahmet yakınlarına baş sağlığın diliyoruz. Mahsur kalanlar ise biran önce kurtulsun. Yetkililerin bizlerle de ilgilenmelerini istiyoruz. İşçilerle öldükten sonra değil, hayattayken ilgilenilsin” dedi.

‘İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız’, ‘Yakarız, yıkarız, paşa paşa yatarız’ sloganları atan işçiler, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler.

İSA AKAR

ANTLALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eylemdeki İşçilerden Başbakan Erdoğan'a Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement