Eylül Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Eylül Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında yapılan ve saat 17.00'de başlayan meclis toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

09.09.2016 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, 8 Eylül 2016 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Toplantıyı açan ve 1 aylık bir tatil döneminin ardından yeniden bir arada olunduğunu belirten Özcan, tatil döneminde üzücü bir darbe girişimi yaşandığını aktardı ve herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. Özcan, CHP'li Meclis üyeleri Ender Mağden ile Mitat Beyazoğlu'nun mazeretleri nedeniyle izinli sayılmasını önerdi ve öneri kabul gördü.

Gündem dışı; arsa takası, mezar yeri hibesi ve Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nden yer isteklerini içeren maddelerin oy birliği ile gündeme alınmasından sonra ilk olarak İpsala Kumdere Köyü mevkiinde mevcut kuyulara ilave 8 adet içme suyu amaçlı sondaj kuyusu açılması ve inşa işinde kullanılmak üzere İller Bankası'ndan kredi kullanılması konusu ele alındı.

Madde hakkında bilgi veren Özcan, Keşan'ın gelecekteki su ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını, %50'si hibe olacak şekilde kredi kullanarak yer altı su kaynaklarına yönelmeleri yönünde İller Bankası'nın ilgili kurullarından tavsiye görüşler aldıklarını kaydetti. Kuyu açımına ilişkin kredi kullanımı içeren madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra Keşan Belediyesi tarafından yeni yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksinde bulunan kapalı otoparkın ücret tarifesinin belirlenmesi konusunu Meclis'çe ele alındı.

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nde projenin güzel kısımlarına gelinmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Özcan, otoparkı Keşan Belediyesi'nin işleteceğini, otoparkta plaka okuma sistemi kullanılacağını bildirdi. Otopark kullanma alışkanlığı zayıf olan bir toplum olunduğuna dikkat çeken Özcan, bu nedenle kullanımı artırmak ve özendirmek için tarifenin makulün altında olması gerektiğini ve bu yönde bir çalışma yapılacağını kaydetti. İlçe Trafik Komisyonu'ndan trafiğe kapalı alanlar yaratılmasına ilişkin kararlar geçmesinin planlandığını ve buna ilişkin teklifleri de olacağını bildiren Mehmet Özcan, yol üzerinde park yapılmasını engelleme ve ticaret ile vatandaşın daha rahat alış veriş yapmasına olanak sağlayacak düzenlemeler yapılacağını dile getirdi. Madde komisyona araya bayram tatilinin de girmesi nedeniyle havale edilemeyeceği için bir sonraki Meclis toplantısında görüşülmek üzere oy birliği ile geri çekildi.

Gündemin 3 ile 4. maddelerini oluşturan ve ESTAB ile GÜNEKAB'ın Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nden kira bedeli karşılığı yer isteği, emsal değerler gözetilmek kaydıyla Encümen'e yetki verilmesi şeklinde oy birliği ile kabul edildi.

"Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü'nce sorumluluk alanları içinde yer alan 550-02 K.K. No'lu devlet yolunun 29+400 km'sinde yapılması planlanan yaya üst geçidinin, mevcut ve yapılmakta olan imar planlarına göre değerlendirilerek, yaya üst geçidi için söz konusu idareye yer teslimi yapılması ile ilgili konunun meclisçe ele alınması." maddesi ise oy birliği ile İmar Komisyonu'na havale edildi.

Yayla Sahili Piri Reis Caddesi No:4'te bulunan Belediyeye ait 44 adet işyerinin 10 yıl süre ile tekrar ihaleye çıkarılması konusu ise dükkanların geçmiş ihale süresinin bitiminden sonra yeniden görüşülmek üzere geri çekildi.

Meclis daha sonra Belediye başkanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracı alınması konusunu ele aldı. Madde hakkında bilgi veren Başkan Özcan, hali hazırda mevcut hizmet için kiralık araç kullandıklarını, hizmet aracı alımının yasal kriterleri olduğunu, hibe olacak şekilde sağlam ama sıfır statüde olmayan bir araç alımını da değerlendirebileceklerini ancak kriterlere uygun bir araç alımına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Belediyede mevcut olan bazı memur kadrolarında derece değişikliği ile ilgili düzenleme yapılmasının oy birliği ile kabul edilmesinden sonra Meclis, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü'nün Yayla Sahili'ndeki Balıkçı Barınağının arkasındaki sahil ve denize vatandaşların araçları ile ulaşabilmesi için yapılması planlanan yol alanının planı teklifine ilave edilmesi konusunu ele aldı.

Yayla'da limanın batısında kumsal, doğusunda ise kıyı tahribatı olduğunu, konuyla ilgili Edirne Valiliği'nde bilgilendirme toplantısına katıldığını, bu toplantıda ilgili kurumlara liman nedeniyle oluşan tahribatı bir kez daha anlattığını aktaran Özcan, limanlar yapılmadan önce hem karada hem de denizde imar planlarına işlenmesi gerektiğini ancak ne Yayla'da ne de bölgedeki diğer limanlar olan Enez, İbrice ve Sultaniçe'de böyle bir plana dahilliğin söz konusu olduğuna dikkat çekti. Mehmet Özcan imar planlarına işlenmemiş limanlar nedeniyle ihtiyaca binaen yapılan yapıların kaçak ve işgalci sıfatından öteye geçemediğini bildirdi. Yayla'da tahribatı önleyecek ve lodosun denizdeki dalga kuvvetini azaltacak dalgakıranlar da yapılacağını belirten Özcan, bu çalışma kapsamında Liman bölgesinden kumsala geçişin sağlanacağı bir yolun planlara işlenmesi için ilgili Bakanlık tarafından teklif geldiğini aktardı ve bu yolun uygunluğu için Meclis onayına ihtiyaç olduğunu bildirdi. İlgili yolun imar planlarına işlenmesi için oy birliği ile karar verilen madde sonrası Belediyeye ait Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksinde bulunan 296 adet işyerinin kiraya verilmesi hususu meclisçe ele alındı.

Daha önce Meclis'ten 10 yıllık kiralama ve 3 yıllık kira bedelinin peşin ödenmesine ilişkin kararın son dönemde ülke genelinde yaşanan olayların ekonomiye olumsuz etkisi nedeniyle pek mümkün olmadığını ifade eden Başkan Özcan, bunu 1 yıllık kira bedelinin peşin alınması şeklinde değiştirmenin uygun olacağını düşündüklerini üyelerle paylaştı ve onay için Meclis'in takdirine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Yasal olarak geçmiş kullanımlara istinaden direkt kişilere söz konusu yerde tahsis yapma yetkileri olmadığını, bu konuda birçok yetkili kurumdan görüş aldıklarını belirten Özcan, bunun aksi bir durumda bir zümreye katkı sağlamaktan tüm meclis üyelerinin yargılanabileceğini söyledi ve yapılacak kiralamalarda şahsi değil kamu adına iş yapacaklarını bildirdi. Mehmet Özcan, geçmişte bölgede iş yapanlara sözü olduğunu, onlar adına bir şeyler yapmak için çok emek harcadığını ancak tahsis uygulamasında yasal mevzuatlara göre iş yapılmasının dışında başka alternatiflerinin olmadığını anlattı. Vatandaş ve esnafın Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'ne ihalelere girerek sahip çıkmasının önemine vurgu yapan Başkan Özcan, maddeyi oylamaya sundu, madde 1 yılı peşin alınmak suretiyle 10 yıl süre ile kiralama şeklinde oy birliği ile kabul edildi. Bu madde sonrası toplantıya Eski Edirne Milletvekili ve yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ziyarete gittikleri bilgisini vererek devam Özcan, bu görüşmede Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nin Paşayiğit Caddesi'ne bakan kısmında yer alan 4 katlı bloğun SGK'ya verilmesi konusunun da görüşüldüğünü, SGK İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün de onay verdiği işle ilgili prosedürlerin hızlandırılması konusunda görüşmede bulunduklarını bildirdi.

Özcan, kompleksin ortasındaki Pazar alanında seyyar olarak giysi ve yiyecek satmak isteyen esnafla ilgili ise ilgili odalarla görüşmelerin sürdüğünü ve en hakkaniyetli şekilde karar almak için ince eleyip sık dokuduklarını bildirdi.

Toplantı gündeme ilave edilen ve arsa takasına ilişkin maddenin oy birliği ile kabulü, mezar yeri hibe isteğinin geri çekilmesinin oy birliği ile kabulü, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nden tahsis isteğinin araştırıldıktan sonra görüşülmesinin oy birliği ile kabulü, GAZDAŞ'ın yine aynı konuya ilişkin isteğinin ise tahsis yapılabilecek kurum kriteri taşımadığı için isteğin reddi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıyı kapatan Meclis üyeleri ile vatandaşın Kurban Bayramı'nı kutlayan Başkan Özcan, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özcan, Ekim ayı olağan meclis toplantısının 6 Ekim 2016 Perşembe günü gerçekleştirileceğini ve saat 17.00'de başlayacağını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eylül Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.


Advertisement