Eynesil'de 30 Kişiye İş Kapısı - Son Dakika
Yerel

Eynesil'de 30 Kişiye İş Kapısı

Eynesil\'de 30 Kişiye İş Kapısı

Giresun'un Eynesil ilçesinde uygulamalı girimcilik eğitimi kurslarına katılan otuz yeni girişimciye sertifikaları dağıtıldı.

04.11.2013 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Eynesil ilçesinde uygulamalı girimcilik eğitimi kurslarına katılan otuz yeni girişimciye sertifikaları dağıtıldı.

KOSGEB ve Giresun Üniversitesi sürekli eğitim merkezi işbirliğiyle Eynesil Sanayici ve İşadamları Derneği (EYSİAD) tarafından ikincisini düzenlediği uygulamalı girimcilik eğitimi sertifikalarını törenle verildi. Eynesil Öğretmenevi'nde yapılan sertifika törenine kursiyerler KOSGEB İl Müdürü Muhammet Mustafa Kurt, Eynesil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Oktay Gül, Yönetim Kurulu Üyelerinden Ramazan Öztürk, Murta Işıl ve Şeref Ferit Gül katıldı.

Kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada işini kurmak isteyen işini geliştirmek isteyen herkese mutlaka bir destek ve teşvik bulunduğunu kaydeden Oktay Gül, "Bu gün belgelerini verdiğimiz 30 kişi kısmet olursa kendi işyerini açacak.

Her bir işletme sahibi 30 bin lira hibe, 70 bin lirada faizsiz kredi imkanından faydalanabilecek. Eynesil gibi küçük ilçeler için iş kuran, iş yeri açan her bir kişi çok değerlidir. İlçemizde özellikle gençlerimizin ve bayanların içinde bulunduğu işsizlik sorununa bir nebze olsun çara olabilmek için bu tip destekleri çok önemsiyoruz. Belgesini alan kursiyerlerimize bundan sonrada bilgilendirme ve iş planı hazırlanmasında destek vermeye devam edeceğiz. Sahip olduğunuz bu belgelerin hem ailenize hem çevrenizdekiler hem de ilçemize azami katkıyı sağlaması için çalışacağız. Bu vesile ile KOSGEB İl Müdürlüğü ve Giresun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'ne bize verdiği desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Muhammet Mustafa Kurt da yaptığı konuşmada "Eynesil Sanayici ve İşadamları Derneği her zaman bizden bir adım önde hareket ederek çalışmalarımıza destek vermekte ve bu eğitimlerin yapılmasını sağlamaktadır. Verilecek 30 bin liralık hibe ve devamındaki 70 bin liralık kredinin en doğru şekilde kullanılması ve sürekliliğin sağlanması gerekmektedir. Bu sebeple açtığınız işyerini bir iş planına uygun olarak yönetmeniz gerekmemedir. Bu konuda biz KOSGEB olarak siz her türlü desteğe açığız. Bu kursu tertip ederek desteklerimizin hak eden kilere ulaşmasında vesile olan Oktay Gül'e teşekkür ediyor, EYSİAD çalışanları da başarılar diliyorum. Aldığınız belgeler size ve ilçenize hayır olsun" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eynesil'de 30 Kişiye İş Kapısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement