Eynesil Kalesi'nin Turizme Kazandırılması Çalışması - Son Dakika
Yerel

Eynesil Kalesi'nin Turizme Kazandırılması Çalışması

Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Eynesil Kalesi'nin turizme kazandırılması için "Tarihin Sesini Eynesil Kalesi'nde Dinleyin" Projesi'ni kısmen uyguladıklarını söyledi.

03.10.2013 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Eynesil Kalesi'nin turizme kazandırılması için "Tarihin Sesini Eynesil Kalesi'nde Dinleyin" Projesi'ni kısmen uyguladıklarını söyledi.

Gürbüzerol, gazetecilere yaptığı açıklamada, projei kapsamında Eynesil Kalesi'ni turizmin hizmetine sunacaklarını belirtti.

Eynesil Kalesi çevresinde aydınlatma ve çeşitli çalışmaların yapıldığını belirten Gürbüzerol, "Eynesil Kalesi'ni turizme kazandırmak için 'Tarihin Sesini Eynesil Kalesi'nde Dinleyin' Projemiz Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından 2011 Yılı Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir. Projemizde kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili bazı aksaklıklar ortaya çıktı. En kısa sürede eksiklerimizi tamamlayıp, Eynesil Kalesi'ni turizmin hizmetine sunacağız" dedi.

Eynesil Kaymakamlığı olarak ilçeyi turizm merkezi yapmak için çaba gösterdiklerini de ifade eden Gürbüzerol, şunları kaydetti:

"Eynesilliler kalenin hep turizme kazandırılmasını hayal etmişler. Bizler de Eynesil Kalesi'nin turizme kazandırılması için Tarihin Sesini Eynesil Kalesi'nde Dinleyin Projesi'ni kısmen uyguladık. Kalede çalışmalarımız devam etmektedir. Şuanda kaleye yerleştirilen jetonlu dürbün ile Eynesil, Sis Dağı, Görele, Beşikdüzü ilçeleri seyredilebiliyor. Özellikle kalemiz yeni evlenen gençler için fotoğraf çekimi, yerel halkın gezinti, dinlenme ve seyirlik alan ihtiyaçlarına hizmet etmektedir." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eynesil Kalesi'nin Turizme Kazandırılması Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement