Eyüboğlu: Dünya Şampiyonası'na Gitmemiz Zor - Son Dakika
Spor

Eyüboğlu: Dünya Şampiyonası'na Gitmemiz Zor

Eyüboğlu: Dünya Şampiyonası\'na Gitmemiz Zor

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, İHA muhabirine yaptığı özel açıklamalarda sezonu değerlendirdi.

17.04.2014 17:48  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, İHA muhabirine yaptığı özel açıklamalarda hem sezonu değerlendirdi hem de gelecekte hentbolun rotasının ne yönde olacağını anlattı.

"AYIN 25-26-27'SİNDE TÜRKİYE KUPASI FİNALLERİ VAR"

Hentbol maçlarının Play-off müsabakalarının devam ettiğini hatırlatan Eyüboğlu, "Bayanların Türkiye Kupası bitti ama Ankara'da bayanların final maçında Muratpaşa Belediyesi ve Yeni Mahalle Belediyesi'nin finalleri var. Onlar beş maç üzerinden oynanacak ve üç maçı alan şampiyon olacak. Erkeklerde de yarı finale çıkan takımlar daha belli olmadı. Sadece Özel İdare ile Beşiktaş çıktı. Şu anda Bursa- Trabzon ve Milli Piyango-Büyükşehir maçı var. Bir de ayın 25-26-27'sinde Türkiye Kupası finalleri var. Sezonu da bu şekilde bitirmiş olacağız" dedi.

"GELECEĞE DÖNÜK ÇOK YETENEKLİ SPORCULARIMIZ KEŞFEDİLDİ"

Hentbol'un gelişimi için öncelikle yayın hakları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, "Yayının olmadığı yerde hentbolun gelişmesi imkansız. Biz geldikten sonra televizyon yayınlarına başladık. Bunu yaparak da gençlerin hentbolu sevmesine yardımcı olduk. Bunların da yeni yeni meyvelerini almaya başladık. Bölgesel karmalar oluyordu ve şimdi yapılan yıldızlar projesiyle alttan gelen çok iyi çocukların olduğunu tespit ettik. Buralarda olan maçlarda biz milli takım hocalarımızı görevlendirdik. Bu sayede geleceğe dönük çok yetenekli sporcularımız keşfedildi" diye konuştu.

"HENTBOL AVRUPA'DA ÇOK GÜÇLÜ"

Dünya Şampiyonası'nda, Avrupa'da oynamalarından dolayı büyük bir sıkıntının kendilerini beklediğini hatırlatan Eyüboğlu, "Hentbol Avrupa'da çok güçlü. Bunların kotaları var. Mesela Dünya şampiyonası için Avrupa'dan 5 takım, Asya'dan 3 takım gibi sayılar isteniyor. Avrupa'da mücadele etmemizden dolayı Dünya Şampiyonası'na gitmemiz zor. Tabii ki bunu gerçekleştiremeyeceğiz diye bir şey yok. Biz önümüzdeki dönemlerde Dünya Şampiyonaları'na katılacak bir takım çıkaracağız. Çok çok iyi bir alt yapı oluşturduk. Bunlar kısa vadede olmaz. Çünkü bunların tamamı geldiğimizde dağınık haldeydi. Biz 2001-2002 yaş gruplarına kadar eğildik. Bunların birden bire milli takımlara uyum sağlaması zor. Bu oyuncuların uyum sağladığı takdirde Dünya Şampiyonaları'na katılacağımızı umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE İLE GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU"

Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un kendileri göreve geldiğinde ligde olmadıklarını hatırlatan Bilal Eyüboğlu, "Trabzonspor'un o dönemdeki başkanı Sadri Şener'i ziyaret ettik. Onlar da bize destek oldu ve hentbol takımlarını kurdular. Galatasaray ve Fenerbahçe ile görüşmelerimiz oldu. Sarı-kırmızılı kulüpte bir noktaya geldi ve hatta başkan Ünal Aysal'ın talimatları ile kurulacağı yönünde. Bunları televizyonlarda da ifade etti. Daha sonra ne olduysa bu yönetim kurulunda onaylanmadı. Onaylanmaması bizi üzüntüye soktu ama umudumuzu yitirmiş değiliz. Ümit ediyorum ki; Fenerbahçe de Galatasaray da bu işin içerisine girecektir. Futbol liglerinde bulunan kulüplerin hentbolda da olması için büyük uğraşlar sarfediyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eyüboğlu: Dünya Şampiyonası'na Gitmemiz Zor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement