Eyüp Belediye Başkanı, En Önemli Projesini Hayata Geçiriyor - Son Dakika
Güncel

Eyüp Belediye Başkanı, En Önemli Projesini Hayata Geçiriyor

Eyüp Belediye Başkanı, En Önemli Projesini Hayata Geçiriyor

Eyüp Belediye Başkanı, seçim döneminde "en önem verdiğim projem" dediği "Yeni nesil bilgi evleri ve gençlik merkezleri" projesini hayata geçiriyor

22.09.2014 15:21  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp'te artık spor yapmayan ve güzel sanatlarla uğraşmayan çocuk ve genç kalmayacağını belirten Aydın, "Yeni Nesil Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri Eğitim Yılı Başlama Programı"nda bu projesiyle ilgili bilgiler verdi. Eyüp Yeni Nesil Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri'nde yeni öğretim yılı 21 Eylül Pazar günü başladı. Yeşilpınar Yeni Nesil Bilgievi ve Gençlik Merkezi'ndeki programa katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yeniden yapılandırılan bilgi evleri ve gençlik merkezleriyle ilgili bilgi verdi.

Programa, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve bilgievleri, gençlik merkezlerinde eğitim gören öğrencilerle velileri katıldı.

Yeni Nesil Bilgi Evleri ve yeni Gençlik Merkezleri'nde sosyal ve kültürel etkinlikler, spor, değerler eğitimi, enstrüman çalma ve sanat ve takviye dersler verileceğini belirten Başkan Aydın, şunları söyledi:

"Bizler esasen gözlerimiz ve yüreklerimizle anlaşıyoruz… Velilerimizin ve gençlerimizin gözlerine mutlulukları yansıyor. Ben seçim döneminde gençliğe nasıl baktığım birçok kez anlatmıştım. Şimdi bu projelerimizi yavaş yavaş hayata geçiriyoruz. Bu bilgi evimiz daha önce de vardı. Ancak yeniden dizayn edildi. İçerik, müfredat ve eğitim kadroları yenilendi. Yeni nesil önemli bir tabir, bu tabirin içini doldurduk. Yeni nesilin önemli bir kavram olduğunu sizler de yaşayarak göreceksiniz. Bu arada izcilerimizi görüyorum. Eyüp'te bu sene yine bir ilke imza attık. İzcilik kulübü ve yaz kampı açtık. Yine burada kırtasiye yardımıyla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum; Daha önceki senelerde de kırtasiye yardımı yapılmıştı. Kırtasiye malzemeleri toptan alınıyor ve dağıtılarak bunları kullanın deniliyordu. Biz yaşanan sorunları tesbit ettik. Ayrıca Eyüp'teki kırtasiyeci esnafından da şikayetler alıyorduk onlar da kazansın istedik. Öğrencilere kırtasiye kuponu dağıttık… Onlar Eyüp'teki istedikleri kırtasiyeye giderek beğendikleri ürünleri alıyorlar. Eyüp'teki kırtasiye esnafı da mallarını satmış oluyor. Her iki tarafı da memnun ettik. Bu uygulamamız diğer ilçelere de örnek oldu. Gaziosmanpaşa Belediyesi de aynı uygulamayı başlatmış. Ben çok daha güzel projelerimizin olduğunu belirtmek istiyorum ve tüm Türkiye'ye bizi izlemeye devam edin diyorum… Şu anda Eyüp'te 6 bilgi evimiz ve 1 gençlik merkezimiz var. Ancak sayı çok yetersiz. İnşallah ilçedeki 54 bin çocuğumuz, gencimiz için 27 gençlik merkezi ve bilgi evi açacağız önümüzdeki günlerde. Burada kültür, sanat takviyesi, kişisel beceri, spor , değerler eğitimi vb. verilecek. Her şey gençlerimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için…"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın daha sonra ilçe protokolü ve velilerle birlikte Yeşilpınar Gençlik Merkezi'ni gezdi ve eğitimlerle ilgili öğretmenlerden bilgi aldı. Yeşilpınar Bilgi evi öğretmenleri Başkan'a bir de sürpriz hediye sundu. Kendisinin çocukluk ve gençlik fotoğraflarından oluşan karma bir fotoğrafı hediye eden öğretmenlere çok teşekkür eden Aydın, "Beni duygulandırdınız, çocukluğuma ve gençliğime götürdünüz. Sağolun, varolun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyüp Belediye Başkanı, En Önemli Projesini Hayata Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement