Eyüp Belediyesi Şehitler İçin Kurban Kesecek - Son Dakika
Güncel

Eyüp Belediyesi Şehitler İçin Kurban Kesecek

Eyüp Belediyesi Şehitler İçin Kurban Kesecek

Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı'nda şehitler için kurban kesecek.

06.09.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi, Kurban Bayramı'nda şehitler için kurban kesecek.

Eyüp'teki Kurban Bayramı hazırlıklarına ilişkin Alibeyköy'deki kurban kesim merkezinde bilgi veren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede 7 ayrı noktada kurban satış ve kesim yeri kurulduğunu ve vatandaşların, kurulan kesim yerlerinde kurbanlıklarını hijyenik ortamda kestirilebileceklerini söyledi.

Alibeyköy ve Güzeltepe'nin de içerisinde bulunduğu 7 ayrı bölgede vatandaşların hem kurban satın alabileceğini hem de kurban kesimlerini gerçekleştirebileceklerini ifade eden Aydın, koku azaltılmasıyla ilgili ilçede çalışmaların yapıldığını anlattı.

Kokuyu azaltmak için de ilaçlamaların yapılacağını belirten Aydın, bayramda zabıta, veteriner ve temizlik işçileri müdürlüğü ekiplerinin çalışacağını bildirdi.

Her yıl şehitler için kurban kestiklerini anımsatan Aydın, ilçede Kurban Bayramı'nın birinci günü düzenlenecek programda, Doğu, Güneydoğu'da ve 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşenler için kurban kesileceğini söyledi.

Bu etkinlikte şehit aileleriyle bir araya geleceklerini belirten Aydın, "Eyüp'te Doğu ve Güneydoğu'da şehit olmuş 48 şehidimiz var. Bu bayram da onlar için kurban keseceğiz. Ayrıca 15 Temmuz Darbe Girişimi'ndeki 2 şehidimiz de var. Onlarla beraber 50 şehidimiz için kurban keseceğiz." dedi.

"Eyüp Sultan Camisi ve türbesi bayrama hazır"

Aydın, Eyüp Sultan ve türbesinin yoğun ziyaret edilen mekanlar olduğunu hatırlatarak, "Eyüp Sultan Camisi ve türbemiz de bayrama hazır. Bu hazırlıkları her cuma için yapıyoruz. Haftada 2 gün, camimiz özel kokularla kokulandırılıyor ve temizliği yapılıyor. Rutin ve haftada 2 kere yaptığımız çalışmayı bu bayram da yapıyoruz. Caminin temizliği ve kokulandırılması yapılacak. Bayram süresince Eyüp Sultan Türbemiz de bayramda açık olacak, ziyaretçileri bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eyüp Belediyesi Şehitler İçin Kurban Kesecek - Son Dakika


Advertisement