Eyüp Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Eyüp Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Eyüp Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Eyüp Belediye Başkanlığı ormanlık alanlardaki hayvanlarının zorlu kış şartlarını biraz olsun rahat geçirebilmesi adına onlarca kulübe ve besleme istasyonunu hizmete sokuyor.

10.02.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediye Başkanlığı ormanlık alanlardaki hayvanlarının zorlu kış şartlarını biraz olsun rahat geçirebilmesi adına onlarca kulübe ve besleme istasyonunu hizmete sokuyor. Hayvan dostu bir belediye olduklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Bölgemizdeki hayvanları bu soğukta aç açık bırakamazdık" dedi.

Sokakta yaşayan hayvanların soğuk havalarda korunabilmeleri için Eyüp Belediyesi tarafından çok sayıda köpek kulübesi ve mama istasyonu hazırlandı. Ahşaptan üretilen ve çatısı da su geçirmez malzeme ile kaplanan köpek kulübeleri Göktürk ve Kemerburgaz'daki ormanlık alandaki hayvanları soğuktan koruyacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda mama istasyonu olarak da kullanılacak ve "Barınma ve Beslenme Odağı" olarak adlandırılan kulübeler Eyüp Belediyesi'ne bağlı veterinerler tarafından sık sık kontrol edilerek sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçilecek.

İlk etapta 20 adet üretilen ve ilk başka Göktürk ve Kemerburgaz bölgesinde konumlandırılacak olan barınma ve beslenme odaklarının sayısı gün geçtikçe artırılacak. Çok sayıda hayvanının barınmasını sağlayacak bu hizmetin devamlılığının olacağını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Hayvan dostu bir belediyeyiz. Eyüp Sultan çevresindeki güvercinlerimiz de cami avlularında gezinen kedilerimiz de sokaktaki, ormandaki köpeklerimiz de bizim hayvanlarımız. Onları bu soğuk havada aç açık bırakamazdık. Önümüzdeki dönemde bu hizmetimizi Eyüp geneline yaymayı planlıyoruz. Hayvan severlerimizden de bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüp Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement