Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi Hazırlıklarına Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi Hazırlıklarına Başlıyor

Eyüp Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşların güvenliği için kurulan ESAY (Eyüp Sultan Afet Yönetim) Başkan Yardımcılarından Ahmet Turan Koçer eşliğinde, sahada lojistik ve insan gücü olarak Başbakanlık AFAD’a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) destek olma amacıyla 35-40 kişilik bir ekip oluşturdu.

01.08.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi tarafından ilçedeki vatandaşların güvenliği için kurulan ESAY (Eyüp Sultan Afet Yönetim) Başkan Yardımcılarından Ahmet Turan Koçer eşliğinde, sahada lojistik ve insan gücü olarak Başbakanlık AFAD'a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) destek olma amacıyla 35-40 kişilik bir ekip oluşturdu.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü'ne bağlı ESAY'ın Belediye personellerinden oluşturduğu Afet Gönüllüleri ekibi, Başbakanlık AFAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile beraber yürütülecek olan çalışmalara destek verecek. Tehlike ve Risk Analizi, Risk ve Zarar Azaltma Önerileri, Afet ve Acil Durum Yönetim Planı, Birim İçi Eğitim ve Tatbikatlar, Arazi ve Halk Eğitimleri kapsamında atılacak olan adımlar sonrasında gönüllü ekibe eğitimci Ahmet Daştalen tarafından arama ve kurtarma eğitimleri verilecek. Afet durumlarında yiyecek ve içecek ihtiyaçları, enerji kesintileri, kayıp vakaları, mahsur kalan vatandaşlara yardım, acil durumlarda teknik malzeme kullanımı eğitimi, sığınakların yeniden kontrol edilip kullanıma hazır hale getirilmesi, uyarı sirenleri, yeşil alanlar, barınma yerleri, atölyeler, parklar ve ağır makinaların hazır kıta olması için uygun bir organizasyon yapılacak ve uygulamalar için sorumluluklar verilecek. Diğer taraftan mahallelerde vatandaşların katılımı ile oluşturulacak olan gönüllülere de eğitim ve tatbikatlar yaptırılarak afetlere karşı önlemler alınacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi Hazırlıklarına Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement