Eyüp Sultan'da Kadir Gecesi İzdihamı - Son Dakika
Güncel

Eyüp Sultan'da Kadir Gecesi İzdihamı

Eyüp Sultan\'da Kadir Gecesi İzdihamı

* Kadir Gecesi nedeniyle çok sayıda vatandaş Eyüp Sultan Camiine akın etti.

02.07.2016 02:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Kadir Gecesi nedeniyle çok sayıda vatandaş Eyüp Sultan Camiine akın etti. Caminin içinde yer kalmayınca vatandaşlar avluda ve Eyüp Sultan Meydanı'nda namaz kılarken, polis ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Kadir Gecesi nedeniyle, aileleriyle birlikte şehir içinden ve şehir dışından gelen binlerce ziyaretçi Eyüp Sultan Camii'ne akın etti. Camiyi dolduran vatandaşlar, Bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi'nde teravih namazını Eyüp Sultan'da kıldı. Kalabalık avluya sığmadı, cami dışına taştı. Vatandaşlar omuz omuz saf tutarak namaz kıldı. Kuran-ı Kerim eşliğinde dualar eden vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar ibadetlerini sürdürdü.

VATANDAŞLAR LOKUM VE LOKMA TATLISI DAĞITTI

Kadir Gecesi nedeniyle bazı vatandaşların, lokum ve lokma tatlısı dağıttığı görüldü. Irak'tan Eyüp Sultan Camii'ne ibadet için gelen bir vatandaşın hayır için lokma dağıttığı görüldü. Ailesiyle birlikte ibadete gelen İsmail Kırdaç isimli bir vatandaş ise, "Çok güzel duygularla Eyüp Sultan mekanımızı ziyaret ediyoruz. Ailece huzur içinde, mutluluk içinde çok güzel Kadir Gecemizi kutluyoruz" dedi. Ayrıca polis ekiplerinin önlem almasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Kırdaç, "Yüreğimiz kan ağlıyor bu terör olaylarından dolayı. Allah bir an önce temizlenmesini nasip etsin" dedi.

POLİS EKİPLERİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Kadir Gecesi'nde Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, camiye çıkan tüm yollarda arama noktaları oluşturdu. Arama noktalarında yelekli kadın polislerin de olduğu dikkat çekti. Şüpheli görülen kişiler polis ekiplerince durdurularak çantaları tek tek arandı. Herhangi bir olumsuzluğa karşı Özel Harekat Polis ekiplerininde "Akrep" diye tabir edilen zırhlı polis aracıyla nöbet tuttuğu görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eyüp Sultan'da Kadir Gecesi İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement