Eyüp Sultan Tarihi Cülus Yolu Restore Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Eyüp Sultan Tarihi Cülus Yolu Restore Ediliyor

Tarihte Osmanlı padişahlarının iktidara geldiklerinde kılıç kuşanıp ata bindikleri , cülus törenlerinin yapıldığı Eyüp'teki Cülus Yolu (Şimdiki adıyla Sultan Reşat Caddesi Çıkmazı) restore ediliyor.

05.11.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü ve İSKİ tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Şu anda bölgede, İSKİ, atıksu ve yağmursuyu hattı imalat çalışmalarını yürütüyor. Ardından Büyükşehir Belediyesi Fenişleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü ekipleri tarihi dokuya uygun olarak cephelerin rehabilitasyonu işlemine başlayacak.

Cülus Yolu'nda yaklaşık olarak 1100 metrekare döşeme taşı kaplaması yapılacak. Tarihi fotoğraflardan yararlanılarak orijinaline uygun olarak rehabilite edilecek olan yolda, 30x60x8 cm kalınlığındaki granit taşlar, itinalı olarak elle sökülerek, altındaki harçlar temizlendikten sonra paletlenerek başka bir yerde değerlendirmek üzere Eyüp Belediyesi'ne teslim edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çalışma çerçevesinde, Kurul onaylı proje doğrultusunda Cülüs Yolu üzerindeki yapıların cephelerinin rehabilite (taş temizliği, vs.) edileceğini, taş ve zemin kaplamanın tarihi dokusuna uygun yapılacağını kaydetti. Ayrıca yoldaki aydınlatma sistemi de yenilenecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği restorasyon çalışmasıyla Cülus Yolu'nun tarihi günlerine döneceğini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın şunları söyledi: "Geçmişte sahilde yol olmadığından, buraya kayıklarla gelindiğini anlatmak amaçlı, tarihi canlandırabilmek için Cülus Yolu'nun sahille birleştiği yere temsili iskele yapacağız. Buraya izleyenleri tarihe doğru bir yolculuğa çıkaracak videoboardlar yerleştirilecek. Çalışmaların yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Tarihi ve kültürel eserleriyle adeta bir açıkhava müzesini andıran Eyüp'ün gerçek kimliğini ortaya çıkaracak bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Tarihi dokuyu koruyarak yenileme çalışmalarımız ilçe genelinde devam edecek. Geçtiğimiz hafta İstanbul Valimiz Sayın Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'yla da incelemelerde bulunduk. İnşallah restorasyon çalışmaları en kısa sürede bitirilerek bu tarihi bölgemiz ihya edilmiş olacak.."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyüp Sultan Tarihi Cülus Yolu Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi
    11:35 Başakşehir'de Kedi Öldüren Sanığın Cezasına İtiraz Edildi

    Başakşehir'de sitenin asansöründe bir kedinin öldürülmesi suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın cezasının az olduğu gerekçesiyle savcılık tarafından itiraz edildi. Savcılık, sanığın eyleminin canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirildiğini belirterek, daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini savundu. İtiraz dilekçesinde, temel cezanın belirlenmesinde yanılgıya düşüldüğü ve sanığın tutuklanması talep edildi.

  • Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor
    11:34 Bilecik'te vatandaşlar dolandırıcılık konusunda bilgilendiriliyor

    Bilecik Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konularında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Ayrıca, ekipler Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, halkın yanında olduklarını ve güvenli bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı.

  • Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor
    11:33 Denizli'de motokuryenin ölümüne neden olan sürücü aranıyor

    Denizli'de siparişi teslim etmeye giderken hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü, her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi
    11:33 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde iftar yemeği düzenlendi

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde akademik ve idari personel bir araya gelerek iftar yemeği programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, katılımcılara teşekkür ederek ramazanın birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu.

  • Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza
    11:31 Çorum'da 4 araç sürücüsüne 58 bin TL ceza

    Çorum'da polis ekiplerince yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı. Çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafik güvenliğini tehlikeye sokan 3 araç ve 1 motosiklete toplamda 58 bin 400 lira ceza uygulandı.

  • Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü
    11:31 Gaziantep'te kara yolu kenarında bir kadın silahla öldürüldü

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının silahla öldürüldüğü tespit edildi. Kimliği belirlenemeyen kadının cesedi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası
    11:30 Samsun'da bir kafede kumar oynayanlara para cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kafede kumar oynandığı tespit edilerek, 7 kişiye para cezası kesildi. İş yeri sorumlusu da gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramada kumar oynamada kullanılan gereçler ve 18 bin 650 lira ele geçirildi.

  • Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:30 Adana'da Bar Operasyonunda 25 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir barda bulunan ruhsatsız silahlarla ilgili operasyon düzenledi. Operasyonda 7 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement