Eyüp'te Büyük Değişim Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Eyüp'te Büyük Değişim Başlıyor

Eyüp\'te Büyük Değişim Başlıyor

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ortaklaşa yapılacak ve Eyüp’e yeni bir görünüm kazandıracak çalışmalarla ilgili sunum yapıldı.

20.01.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ortaklaşa yapılacak ve Eyüp'e yeni bir görünüm kazandıracak çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. Çalışma tamamlandığında Eyüp'ün Türkiye'nin sanat ve kültür merkezi olması bekleniyor.

Eyüp'te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Eyüp Belediyesinin ortaklaşa imza atması beklenen bir projeye başlanılması hedefleniyor. Yapılacak proje kapsamında Eyüp'te, kültür sanattan yeşil doğaya ve otoparklara kadar birçok projenin faaliyete geçmesi planlanıyor. İstanbul'un sembolü olan Erguvan ağaçlarıyla donanarak yemyeşil bir çehreye sahip olması hedeflenen Eyüp'te, yeraltı otoparkları ile hem Eyüplülerin hem de ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin park sorunu çözüme kavuşacak.

İBB Plan Proje Müdürü Fatih Duman tarafından yapılan sunumda, Eyüp'te, Eyüplüler için önümüzdeki dönemde çok geniş kapsamlı olarak gerçekleşecek yenilik anlatıldı. Eyüp'e yeni bir görünüm kazandıracak olan projeyle ilgili yapılan sunuma Başkan Remzi Aydın'ın yanı sıra AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Eyüp Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

ERGUVAN PARKLARI GELİYOR

Eyüp'te yapılması planlanan çalışmaların başında Sultangazi'den Alibeyköy'e kadar uzanan Erguvan Park geliyor. Ağırlıklı olarak İstanbul'un sembolü olan Erguvan ağaçları, Eyüp Belediyesinin simgesi olan mor salkımla buluşacak.

SOSYAL ALAN ARTACAK

İBB ve Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan projede, bölge sakinlerine çok daha yaşanabilir, çok daha rahat nefes alabilecekleri bir atmosfer oluşturulacak. Yeni yapılacak yürüyüş yollarıyla, yeni sosyal tesisleriyle, pejzaj ve düzenlemeleriyle göz kamaştıracak güzellikte yeşil alanlarıyla, seyir teraslarıyla, özellikle gençlerin hoşça vakit geçirebilecekleri kafe, çocuk oyun grupları ve sosyal donatı alanlarıyla herkesin yaşamak için can atacağı bir belde haline gelecek.

FESHANE'YE TASAVVUF MÜZESİ GELİYOR

Yeni düzenleme çerçevesinde Feshane'de düzenlenen etkinlik artık Yenikapı'da kurulacak alanda gerçekleştirilecek. Feshane binası ise kültür ve sanatın iç içe yaşadığı Tasavvuf Müzesi olarak hizmet verecek.

Eyüp'te farklı yerlere inşa edilecek yer altı otoparkı Eyüp'ün trafiğine de rahat bir nefes aldıracak. İlk etapta 9 yeraltı otoparkı inşa edilmesi planlanıyor. Bunlardan 5'inin proje çalışması devam ediyor. Yer altı otoparklarından 4'ünün inşasına kısa bir süre içerisinde başlanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüp'te Büyük Değişim Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement