Eyüplüler, 'Yaslıada'yı Gözyaşları İçerisinde İzledi - Son Dakika
Güncel

Eyüplüler, 'Yaslıada'yı Gözyaşları İçerisinde İzledi

Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Yaslıada' oyununu izleyen Eyüplüler, duygusal anlar yaşadılar.

18.10.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski başbakanlarımızdan merhum Adnan Menderes'in trajik hikâyesini sahneleyen oyunda, Yassıada mahkûmlarının zulüm dolu günleri anlatılıyor.

'Yaslıada' oyunu, Adnan Menderes ve arkadaşlarının Yassıada'daki son 48 saatini anlatıyor. Sanat3 Tiyatro tarafından sahneye konulan, Fatih Gülbaba'nın yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı oyun, bir dönem oyunu olması dolayısıyla ön plana çıkarken, Adnan Menderes'li yılların ilk kez tiyatro sahnesine konmuş olması yönüyle de önem taşıyor. Oyunda; Seyfullah Kartal (Adnan Menderes), Alper Türedi (Hasan Polatkan), Vahdet Çakar (Fatin Rüştü Zorlu), Hüseyin Santur, Eşref Seyitoğlu, Erdem Yılmaz ve Yiğit Kartal gibi oyuncular rol alıyor.

İlk kez 2013'te sahnelenen Yaslıada tiyatro oyununun yönetmeni Sami Gülbaba "Bu tarihi dramı ilk kez tiyatro olarak sahneledik. Aslında dikkat çekmek istediğimiz nokta çok insani bir olay. Eğer idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın konuşmalarına izin verilseydi birbirlerine ve kendilerini seçtiği halka ne söylerlerdi düşüncesiyle yola çıktık" dedi.

Oyunun senaristi Fatih Gülbaba ise sürece değinerek şunları söyledi:"Aslında kimse bu konuyu bütünüyle, arka planıyla anlatamaz. Yazdıkları mektupları yırtıp çöpe atan, ailesiyle görüşmesine bile izin verilmeyen idam edilmiş ve seçilmiş üç vekilin darbeye bakışları, özlemleri ve hasretlerini kimse bilmiyor. Biz sadece çarpıcı anları gösterdik."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyüplüler, 'Yaslıada'yı Gözyaşları İçerisinde İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement