Eyyübiye Belediyesi Kurban Bayramına Hazır - Son Dakika
Yerel

Eyyübiye Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Eyyübiye Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Eyyübiye Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını sürdürüp vatandaşlara hijyenik bir ortam sunmayı amaçlıyor.

10.09.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyyübiye Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını sürdürüp vatandaşlara hijyenik bir ortam sunmayı amaçlıyor. Ekipler her türlü hijyen koşullarını göz önüne alarak çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdüren Eyyübiye Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak yapmış oldukları hummalı çalışma devam ediyor. Vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda kurban kesimlerini gerçekleştirmelerini amaçlayan ekipler bayram boyunca da vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürecek. Eyyübiye Belediyesi tarafından İlçe sınırları içerisindeki vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği 10 ayrı kesim yeri belirlendi.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 443 personelin gün boyu vardiyalı çalışacağı kesim yerlerinde 76 temizlik aracı ve 13 traktör ile vatandaşa hizmet verilecek. Kurban kesen vatandaşların daha rahat ortamda kurbanlarını evlerine götürebilmeleri amacıyla 45 bin poşet dağıtılacak. Sabah namazı sonrası cami çıkışlarında ve kurban kesim yerlerinde vatandaşlara dağıtılacak olan poşetlerle vatandaşların hijyenik ortamda kesilen kurbanları evlerine götürmeleri hedefleniyor. Yine ekipler tarafından belirlenen alanlara kurban askılığı takılacak. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 443 personelin 24 saat süreyle dönüşümlü bir şekilde çalışacağı Kurban Bayramında ayrıca kesim yerlerinde Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı birer zabıta da görevlendirilecek. Kurban Bayramlarında sıkça rastlanan kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla da Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bir ekip oluşturulacak. Yine Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından da kurban satış ve kesim yerlerinde satış ve kesim süresince sık sık ilaçlama yapılacağı belirtildi.

Eyyübiye Belediyesi Kurban satış yerleri

Eyyübiye Belediyesi tarafından, Eyyüp Peygamber Makamı doğusu müsait boş alan, Hayati Harrani Mahallesi ile Eyyüpnebi Mahallesi arasında kalan Turgut Reis aile kasabı karşısı müsait boş alan, SSK caddesi sonunda bulunan elektrik trafosu kuzeyindeki boş alan olarak belirlendi.

Kurban kesim yerleri

Belediye tarafından kesim yerleri ise, Dem-Et Kesim Mezbahanesi, TOKİ Konutları, cami yanı, semt pazaryeri, Buhara Mahallesi Soro İmam Taziye Evi yanı, Buhara Semt Pazaryeri, Eyyüp Peygamber Makamı Doğusu, müsait boş alan, Hayati Harrani Mahallesi Hüseyin Oruç Camii yanı semt pazarı, Eyyüp Kent Mahallesi 3962. sokakta bulunan yeni yapılan semt pazaryeri, SSK caddesi sonu, Elektrik Trafosu kuzeyinde bulunan müsait boş alan, Binaların kendi bahçelerindeki müsait alanlar, Tüm Oto ve Halı Yıkama işyerleri, Yenice Mahallesi Yeni Hayvan Pazarı olarak belirlendi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyyübiye Belediyesi Kurban Bayramına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement