Eyyübiye Belediyesi'nden Akçakale'deki Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Eyyübiye Belediyesi'nden Akçakale'deki Suriyelilere Yardım Eli

Eyyübiye Belediyesi\'nden Akçakale\'deki Suriyelilere Yardım Eli

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçe belediyesi tarafından Akçakale Süleyman Şah mülteci kampında görevli 507 gönüllü eğitmene kıyafet yardımında bulundu.

14.01.2015 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçe belediyesi tarafından Akçakale Süleyman Şah mülteci kampında görevli 507 gönüllü eğitmene kıyafet yardımında bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi, Esad zulmünden kaçıp Türkiye'ye yerleşen sığınmacılar için kurulan kamplarda barınanlara gönüllü eğitmenlik yapan, 243'ü bayan toplam 507 Suriyeli eğitmene kıyafet yardımında bulundu. Akçakale Kaymakamlığı İlçe Afet Müdürlüğü tarafından gelen yardım dilekçesi üzerine Başbakanlığın Suriyeli sığınmacılara yardım genelgesi çerçevesinde harekete geçen Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri alınan encümen kararıyla yardımların en kısa zamanda sığınmacılara ulaştırılmasını sağladı. Yardım malzemeleriyle birlikte Akçakale ilçesine geçen ve kıyafet dağıtım törenine eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sığınmacıların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Sait Ardan, Meclis Üyeleri Hasan Batan, Bilal Tekatlı ve bazı birim müdürleriyle birlikte Akçakale'ye geçen Başkan Ekinci'yi, Süleyman Şah çadır kentinde Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat ile Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan karşıladı.

Kıyafet yardımı dağıtım töreninde konuşan Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat talebe duyarsız kalmayan Eyyübiye Belediyesine teşekkür etti. Fırat " Trükiye'nin en büyük çadır kentlerinden biri bizim ilçemizde. 30 bine aşkın Suriye'li misafirimize ev sahipliği yapıyoruz. İç savaştan kaçıp ülkemize gelen misafirlerimiz Suriye'de olduğu kadar bizim ülkemizi de etkilemiştir. Bizler ülkemize gelen misafirlerimize kucak açtık ve ciddi anlamda yaralarını sarmaya çalıştık. Bugün de Eyyübiye Belediyemiz bu kardeşlerimize bir katkıda bulunmuştur" dedi.

"MAZLUMLARIN YANINDAYIZ"

Dağıtım töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise belediye olarak ensar muhacir kardeşliğinin bir örneğini daha sergilediklerini belirtti. Başkan Ekinci açıklamasında şunları söyledi:

"Malumunuz son 3-4 yıldır Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı adeta teyakkuz içindeyiz. Bu anlamda ensar muhacir kardeşliğini bir kez daha ortaya koymamız gerektiğinin kanaatine vardık. ve bunu da bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bizler de bu manada Eyyübiye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında yardımlarımızı sürdürüyoruz. Burada Suriye'deki kardeşlerimize gönüllü öğretmenlik yapan 507 kardeşimize Eyyübiye Belediyesi olarak Eyyübiye halkının gönlünden kopan yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tabi gönül isterdi ki bu yardımlara gerek olmasın."

Suriyeliler için ülke olarak bugüne kadar 4 milyar doların üzerinde bir yardım gerçekleştirildiğini vurgulayan Ekinci, "Bu yardımların içinde tüm dünyanın yardımı 250 milyon dolar iken, bizlere insan hakları konusunda ders vermeye çalışan ülkelerin yardımı da sadece 1.5 milyon dolarda sınırlı kalıyor. Ülke olarak bu konuda ne kadar duyarlı olduğumuzun kanıtı bu sayısal örneklerdir. Bu insanlar bizlerin misafiri bizler olaya bu açıdan yaklaşıyoruz. Misafirlerimiz yarın ülkelerine döndüklerinde inşallah aramızdaki sınır sadece sanal sınır olarak kalır. Yapılan bu yardımlar kardeşliğimizi daha da pekiştirir. Bizler Eyyübiye Belediyesi olarak her zaman mazlumların yanında olacağız"

Kendilerine ilk defa bir belediyenin yardımda bulunduğunu belirten Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise " ilk defa bir belediye bize yardım elini uzattı. Malumunuz Eyyübiye yeni kurulan bir merkez ilçemiz. Ama buna rağmen hem Suruç'ta hem de burada mazlumlara yardımlarını sürdürüyor. Bu bölgede yapılan yardımlar bizim için çok önemli. İlk kez bir belediye bu kadar duyarlı olup bizlere yardım elini uzatıyor. Bizler için önemli olan budur" dedi. Dağıtım esnasında Suriyeli eğitmenlerin düşüncelerini alan basın mensuplarına, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tercümanlık etmesi dikkatlerden kaçmadı. Bayan eğitmenin düşüncelerine tercümanlık eden Başkan Ekinci'ye, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da eşlik etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyyübiye Belediyesi'nden Akçakale'deki Suriyelilere Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement