Eyyübiye Belediyesi'nden Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye Belediyesi'nden Sığınmacılara Yardım

Eyyübiye Belediyesi\'nden Sığınmacılara Yardım

Eyyübiye Belediyesi, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde görevli 507 gönüllü eğitmene kıyafet yardımında bulundu.

15.01.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyaları devam ediyor.

Eyyübiye Belediyesi, sığınmacılar için kurulan kamplarda gönüllü eğitmenlik yapan, 243'ü kadın, 264'ü erkek toplam 507 Suriyeli eğitmene kıyafet yardımında bulundu.

Eyyübiye Belediyesi, Akçakale Kaymakamlığı İlçe Afet Müdürlüğü tarafından gelen yardım dilekçesine duyarsız kalmadı. Başbakanlığın Suriyeli sığınmacılara yardım genelgesi çerçevesinde harekete geçen Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü, alınan encümen kararıyla yardımların en kısa zamanda sığınmacılara ulaştırılmasını sağladı. Yardım malzemeleriyle birlikte Akçakale ilçesine geçen ve kıyafet dağıtım törenine eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sığınmacıların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Sait Ardan, Meclis Üyeleri Hasan Batan, Bilal Tekatlı ve bazı birim müdürleriyle birlikte Akçakale'ye geçen Başkan Ekinci'yi, Süleyman Şah çadır kentinde Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat ile Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan karşıladı.

"EYYÜBİYE BELEDİYESİNE TEŞKKÜR EDİYORUZ"

Kıyafet yardımı dağıtım töreninde konuşan Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, talebe duyarsız kalmayan Eyyübiye Belediyesine teşekkür etti. Fırat "Türkiye'nin en büyük çadır kentlerinden biri bizim ilçemizde. 30 bine aşkın Suriyeli misafirimize ev sahipliği yapıyoruz. İç savaştan kaçıp ülkemize gelen misafirlerimiz Suriye'de olduğu kadar bizim ülkemizi de etkilemiştir. Bizler ülkemize gelen misafirlerimize kucak açtık ve ciddi anlamda yaralarını sarmaya çalıştık. Bugün de Eyyübiye Belediyemiz bu kardeşlerimize bir katkıda bulunmuştur. Bu anlamlı ve duyarlı davranışlarından dolayı Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

"HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDAYIZ"

Dağıtım töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye olarak ensar muhacir kardeşliğinin bir örneğini daha sergilediklerini belirtti. Başkan Ekinci açıklamasında şunları söyledi: "Malumunuz son 3-4 yıldır Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı adeta teyakkuz içindeyiz. Bu anlamda ensar muhacir kardeşliğini bir kez daha ortaya koymamız gerektiğinin kanaatine vardık. Ve bunu da bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bizler de bu manada Eyyübiye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında yardımlarımızı sürdürüyoruz. Burada Suriye'deki kardeşlerimize gönüllü öğretmenlik yapan 507 kardeşimize Eyyübiye Belediyesi olarak Eyyübiye halkının gönlünden kopan yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tabi gönül isterdi ki bu yardımlara gerek olmasın. Gerek Suriye'de gerekse de dünya coğrafyasında bu dramların yaşanmasını istemiyoruz. Ama yaşanan olaylara da duyarsız kalmamalıyız. Malumunuz ülke olarak bugüne kadar 4 milyar doların üzerinde bir yardım gerçekleştirilmiştir. Bu yardımların içinde tüm dünyanın yardımı 250 milyon dolar iken, bizlere insan hakları konusunda ders vermeye çalışan ülkelerin yardımı da sadece 1.5 milyon dolarda sınırlı kalıyor. Ülke olarak bu konuda ne kadar duyarlı olduğumuzun kanıtı bu sayısal örneklerdir. Bizler de Eyyübiye Belediyesi olarak Akçakale Kaymakamlığından gelen yardım talebine duyarsız kalmadık. Burada hiçbir ücret almadan çalışan ögretmen kardeşlerimize kıyafet yardımında bulunduk. Bu insanlar bizlerin misafiri bizler olaya bu açıdan yaklaşıyoruz. Misafirlerimiz yarın ülkelerine döndüklerinde inşallah aramızdaki sınır sadece sanal sınır olarak kalır. Yapılan bu yardımlar kardeşliğimizi daha da pekiştirir. Bizler Eyyübiye Belediyesi olarak her zaman mazlumların yanında olacağız"

"İLK DEFA BİR BELEDİYE YARDIM YAPILIYOR"

Kendilerine ilk defa bir belediyenin yardımda bulunduğunu belirten Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise "İlk defa bir belediye bize yardım elini uzattı. Malumunuz Eyyübiye yeni kurulan bir merkez ilçemiz. Ama buna rağmen hem Suruç'ta hem de burada mazlumlara yardımlarını sürdürüyor. Bu bölgede yapılan yardımlar bizim için çok önemli. İlk kez bir belediye bu kadar duyarlı olup bizlere yardım elini uzatıyor. Bizler için önemli olan budur. Bunun için Eyyübiye Beleidiye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibine teşekkür ediyoruz."dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye Belediyesi'nden Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement