Eyyübiye Belediyesi'nden Türkmen Ailelere Yardım - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye Belediyesi'nden Türkmen Ailelere Yardım

Eyyübiye Belediyesi\'nden Türkmen Ailelere Yardım

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi, Türkiye'ye sığınan Türkmen ailelere yönelik gıda yardımında bulundu.

15.02.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Irak'ın Telafer bölgesinde IŞİD'in zulmünden kaçıp Akçakale'ye göç eden Türkmen mültecilere yönelik düzenlenen yardım dağıtımına katıldı.

Irak'ın Telafer kentinde, çatışmalardan kaçan yaklaşık 610 Türkmen, Akçakale sınır kapısına gelerek Türkiye'ye giriş yapmıştı.

Sınırdan güvenlik güçlerinin desteği ile alınan kadın, çocuk ve yaşlı Türkmenler, Akçakale'deki kapalı spor salonuna yerleştirildi. Kapalı spor salonunu geçiş güzergâhı olarak kullanan Türkmen sığınmacılara son olarak Eyyübiye Belediyesi yardım elini uzattı. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Türkmen aileler için yardım seferberliği başlatan Başkan Ekinci, "bu drama sessiz kalamayız" dedi.

Türkmen aileler için hareket geçen Başkan Ekinci, başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte yardım malzemelerini teslim etmek üzere Akçakale'ye gitti. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve yetkililer tarafından karşılanan Başkan Ekinci beraberindekilerle birlikte bir süre ilçede bir takım incelemelerde bulundu. Ardından kapalı spor salonunda kalan 610 Türkmen için 100 yatak, 650 çocuk bezi, 650 süt, 130 su, 130 meyve suyu ve gıda paketlerini yetkililere teslim eden Başkan Ekinci, mazlumlara yardımların devam edeceğini belirtti.

"İNSANLIK DRAMINA DUYARSIZ KALAMAYIZ"

Yardım dağıtımı sırasında din, dil, ırk ayrımı yapmadıklarını söyleyen Başkan Ekinci, "Bu insanlık dramı maalesef halen devam etmektedir. Ortadoğu coğrafyası gittikçe de kaynıyor. Bundan mutlaka nemalananlar vardır. Birilerinin işlerine geldiği için bu kargaşa devam edecek gibi görünüyor. Huzur ve istikrar olan ülkemizde bu insanlarımız gelmeye devam ediyor. Daha önce Kobani'den de gelenler oldu. Ezildiler de bizim ülkemize geldiler. Bugün de yine Türkmen kardeşlerimiz Akçakale sınır kapımızdan geldiler. Dolayısıyla gelen misafirlerimiz sıkıntı yaşayan kardeşlerimizdir. Bunların sıkıntılarına bir nebze de olsa yardımcı olmak anlamında buradayız. Burada özellikle çocuklara yönelik gıda malzemesi, hijyen malzemesi, yatak tarzı malzemeler olsun bu nokta da Eyyübiye Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Bugün bu malzemelerimizin dağıtımını yapacağız. Şimdiye kadar 5 milyar dolara yakın mültecilere yardım eden bir ülkeyiz. Tüm dünyanın yapmış olduğu yardımlar 250 milyon dolardır. Bizim rakamlarımız gittikçe artarken, onların ki sabit 250 milyon doları geçemedi. Bizler Türkiye Vatandaşı olarak iktidarımızın şimdiye kadar bu insanlara, mazlumlara, mağdur insanlara gösterdiği yardımseverliği yapmaya çalışıyoruz. Rabbim bu tür acıları bir daha yaşatmasın. İnşallah bu son olur diyelim. Akçakale halkının, Şanlıurfa halkının şimdiye kadar göstermiş olduğu sabırdan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"SADECE EYYÜBİYE BELEDİYESİ YARDIM ELİNİ UZATTI"

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise, yardımlarından dolayı Ekinci ve ekibine teşekkür ederek "EyyübiyeBelediyesi yeni belediye olmasına rağmen hem Kobani'ye, hem Akçakale'ye yapmış olduğu yardımlarından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlerde Akçakale olarak bu sıkıntıların içersindeyiz. Ama Eyyübiye Belediyesi dışında hiçbir belediye bizlere destek vermedi" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye Belediyesi'nden Türkmen Ailelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    16:30 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışmaları, çıkış koşuları, şut çalışması ve taktik maçla idman tamamlandı. Sivasspor, yarın basına ve taraftara kapalı yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi
    16:29 Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı tarafından göç konulu sempozyum düzenlendi

    Arnavutluk'ta Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi (UNYT) tarafından 'Göç: Balkan bölgesindeki zorluklar ve fırsatlar' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda göçün küresel bir olgu olduğu ve yeni zorluklar ve fırsatlar yarattığı vurgulandı. Ayrıca, gençlere istihdam olanakları sunularak geleceklerini görebilmeleri için yardım sağlanması gerektiği belirtildi.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi
    16:28 Konya'nın Beyşehir ilçesinde çiftçilere eğitim toplantısı düzenlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Çukurağıl ve Göçü mahallesindeki çiftçilere tarımsal üretim planlaması ve destekler hakkında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda çiftçilerin talepleri dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu
    16:26 Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, geçmiş dönemden devraldığı 109 milyon 632 bin 481 TL'lik borcu belediye binasına astırdığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
    16:26 İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen 116 muhtar ile Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.


Advertisement