Eyyübiye Belediyesi'nin Yeni Araçları Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye Belediyesi'nin Yeni Araçları Hizmete Girdi

Eyyübiye Belediyesi\'nin Yeni Araçları Hizmete Girdi

Eyyübiye Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlık Makine İkmal İstasyonuna 36 yeni araç alarak araç filosunu genişletti.

06.04.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne alınan 36 yeni aracın tanıtılması ve hizmete sunulması programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile Eyyüp Peygamber Makamı yanındaki alanda yapıldı. Araçların tanıtılması ve hizmete sunulması programında konuşan Bakan Faruk Çelik ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, araçların Eyyübiyelilere hayırlı olmasını dilediler.

Yeni alınan araçların hizmete sunulması ve tanıtılması programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, A.Kadir Emin Önen, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş ve Eyyübiye ilçesine bağlı muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Eyyübiye Belediyesine alınan 1 adet Greyder, 1 adet Yüklenici Loder, 1 adet Silindir, 1 adet Lastikli Eksvatör, 3 adet Beko Loder, 10 adet Damperli Kamyon, 1 adet Çekici Treyler, 1 adet Vidanjör, 1 adet Yakıt Tankı, 1 adet Minibüs, 1 adet Pikap, 1 adet Jeep, 3 adet Traktör, 8 adet Motosiklet, 1 adet Cenaze Yıkama Aracı, 1 adet Çöp Aracı olmak üzere toplam 36 araç Eyyübiye ilçesine hizmet amacıyla alınarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Eyyübiye Belediyesi tarafından alınan araçların hizmete girmesi için Bakan ve Milletvekillerinin katılımı ile kurdele kesimi yapıldı ve hayırlı olması için kurbanlar adak edildi. Başkan Ekinci ve Bakan Çelik yeni alınan araçları yerinde kontrol ederek kepçeyle gazetecilere poz verdiler.

Araç tanıtım töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şimdiye kadar hizmete susamış olan Eyyübiye ilçesinin dört bir köşesine hizmet götürmek için seferberlik başlattıklarını söyledi.

"PLANLI BİR EYYÜBİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Başkan Ekinci, ''Eyyübiye Belediyesi olarak 1 yılımızı geride bıraktık. Doğru bir başlangıç adına start verdiğimiz bu çalışmalarımız neticesinde çok şükür bir yılımızı dolu dolu geçirdik. Sizlerde takdir edersiniz ki Eyyübiye ilçemiz merkezde 36 mahallenin nerdeyse 35'i plansız. Sur içersinde kalan 21 mahallenin tümü de gecekondu. Gerek tapu sorunları, gerek alt yapı sorunları geçmiş dönemden miras aldığımız bir durum. Büyükşehir belediyemiz ile beraber koordineli bir şekilde bunları çözmek adına çok ciddi çalışmalar içersindeyiz.'' Dedi.

"832 TOKİ KONUTLARI HİZMETE GİRECEK"

Konuşmasında Eyyübiye konutlarını da değinen Başkan Ekinci,''Şanlıurfa Belediyemiz zamanında yarım kalan bir projeyi biraz devam ettirdik. Ve 832 İnşaatın çalışmalarına başlandı. Şuanda 2 blokta bitmek üzeredir. 7 ay içersinde bu 832 konutu insanlarımızın hizmetine sunacağız. ''Dedi.

KIRSAL MAHALLERE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Konuşmasında Belediyenin yaptığı faaliyetlere de değinen Başkan Ekinci şunları söyledi: "Şanlıurfa'nın Büyükşehir olması nedeniyle artık kırsaldaki mahalleler de belediyelerde hizmet bekliyor. Şuanda 40 kırsal mahallemizin stabilizesini yaptık. Bunlarla ilgili gerek taziye evleri, Kur'an-ı Kerim kursları ve Camiiler noktasında da ciddi yardımlar konusunda gerek onarım, gerek sıfırdan başlama noktasında da çalışmalarımız oldu. Eyyübiye ilçemizde 1 metre karelik bir arsamız yok. Bu gerçekten de çok büyük bir sorun. Bu konuda da Sayın Valimize yazılı bir şekilde durumumuzu ilettik. Çok kısa bir süre içersinde de bunlar sonuçlanacaktır. Özellikle kentsel dönüşüm ya da kendiliğinden dönüşüm diye tabir edeceğimiz konularda da bu arsaların bizlere çok ciddi bir faydası olacaktır. Arsamız yok diye de durmak olmadı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin izniyle özellikle Osmanlı parkında 650 bin liralık bir patlatma sonucunda yaklaşık 100 bin metre küplük sarfiyat ve çıkan malzeme 200 bin ton malzeme. Bunun 100 bin tonunu kırsala diğer 100 bin tonunu da uçurum olan yeri doldurarak arsa oluşturduk. Bu patlatma ile 37 bin metrekare arsa çıktı. Şuan da 44 bin metrekare arsamız var. Bunun parasal değeri 22 milyon, burada da yapılacak olan çalışmayla birlikte ilçemize yeni tesisler kazandıracağız. Bu tesislerin içerisinde düğün salonu, 2 sinema, gençlik merkezi, kadın kültürü merkezi ve sosyal tesisi olacaktır. Bunun maddi değeri de yaklaşık 14 milyon TL'dir.

Yine burada yapılacak olan imar düzenlemesiyle AMATEM için Sayın Valimiz ve SODES'le birlikte 2 milyon değerinde projenin temelini atıp bunu da vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Yine bu kapsamda Aile sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından programa alınan proje ile birlikte 4 milyon TL değerinde bir projeyi daha vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Yeşil alan noktasında da eksiklerimiz vardı. Bu eksiklerin giderilmesi için de çalışmalarımızı başlattık ve bu kapsamda 5 park için çalışma başlatıldı. Bunun 4 tanesini Nisan ayında hizmete sunmuş olacağız. Toplam 32 bin Metrekarelik alanı oluşturacak olan bu yeşil alanımızla birlikte yeşil sorununa da bir nebze de olsa çözüm bulunmuş olacaktır. Tabi Eyyübiye halkının beklediği en önemli konulardan biri de kentsel dönüşümdür. Yaptığımız girişimler sonucunda bu çalışmanın en kısa zamanda hayat geçirilmesi için çalışmalarımız başladı. Bu bazı yerlerde kendiliğinden dönüşüm şeklinde gerçekleşecektir. Bunun için Akçakale yolu üzerinde bir alan tespit edildi ve bu alanda çalışma başlatıldı. Tüm bunları yaparken vatandaşlarımız bizlerden hizmet bekliyor. Tabi bu hizmetleri yaparken de uyumlu çalışmaya önem veriyoruz. Bu uyumlu çalışmayla birlikte bize verilen süre içerisinde hepsini tek tek yerine getireceğiz. Bu kapsamda yeni araçlarımızla birlikte hizmetin gitmediği bir nokta bırakmamış olacağız. Bugün de 36 yeni aracımızı halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Bu araçların parasal değeri de yaklaşık 5 milyon TL'dir. Bu araçlarımızın da vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. "

"BAŞKAN EKİNCİ VE EKİBİNİ KUTLUYORUM"

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin ardından söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, kısa süre içerisinde gösterdiği çalışmadan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibine teşekkür etti. Bakan Çelik, "Bu araçlarımız öncelikle Eyyübiye halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Şanlıurfa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte 3 yeni ilçemiz olmuş oldu ve dolayısıyla yeni bir yapılanmanın da içine girmiş olduk. Bu yeni yapılanmayla birlikte hizmetlerin çok daha hızlı ve seri bir şekilde halkımıza oluşturulması için bu yapılanma büyük önem taşıyor. Bu yeni yapılanmayla birlikte her şeyi dört dörtlük yapmak kolay değil, Bunun için Belediye Başkanlarımızın çalıştığını biliyoruz. Bu sistem kısa süre içerisinde tamamlandıktan sonra hizmetler çok kısa süre içerisinde ve çok hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşmış olacaktır. Bugün de bakıyoruz ki bu yeni yapılanmayla birlikte Eyyübiye ilçemiz sorunlarını toparlamış ve hizmet için kollarını sıvamış durumdadır. Bu 4 yıl içerisinde Eyyübiye'nin çehresi de değişmiş olacaktır. Gördüğünüz gibi yeni bir belediye ve 36 araçla adeta şaha kalmış gibi görünüyor. Dozerleri, kamyonları, greyderleri, kepçeleri, sağlık araçlarıyla adeta şaha kalkmış durumda, bu araçlarımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Gerek makine parkını güçlendirme ve gerekse de var olan sorunların çözümü için attığı adımlar ve çalışmaları ve gösterdiği üstün gayret çok önemlidir. Kendisini ve ekibini kutluyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyyübiye Belediyesi'nin Yeni Araçları Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.


Advertisement