Eyyübiye Bir Engeli Daha Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye Bir Engeli Daha Kaldırdı

Eyyübiye Bir Engeli Daha Kaldırdı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde engelli vatandaşlar artık hizmetlerini yüz tanıma sistemi ile kurumlara gitmedin yapabilecek.

24.11.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediyesi'nce uygulamaya geçirilen proje ile engelli ve yaşlılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gitmeden, yüz tanıma sistemi ile iletişim kurmaya başladı.

Eyyübiye Belediyesi'nin başlatmış olduğu hizmeti engelli ve yaşlıları mutlu ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatıyla hayata geçirilen proje kapsamında engelli ve yaşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gitmeden, yüz tanıma sistemi ile işlemleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Eyüp Peygamber Makamında bulunan 3G yüz tanıma sistemi sayesinde yaşamlarında kolaylık sağlandığını belirten vatandaşlar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür etti.

İlçenin Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın uzaklığına ilişkin şikâyetler üzerine, Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci'nin talimatıyla gerçekleştirilerek uygulamaya konulan proje engelli ve yaşlıların işini kolaylaştırıyor.

Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Bedensel Engelliler Derneği'ne kurulan sistem sayesinde vakıftan yararlanmak isteyenler buradan yüz tanıma sistemiyle bağlandıkları vakıf görevlileri ile görüntülü görüşerek ihtiyaçlarını dile getirebiliyor.

EKİNCİ: ENGELİ KALDIRMAK BİZE HUZUR VERİYOR

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çekerek, "Bunun yanı sıra yaşlılık da herkese nasip olmayan ancak, ilerleyen dönemlerde kişinin bir takım ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığı bir süreç. Bu süreçte yaşlılarımız yürümekte ve görmekte zorluk çekebiliyor. Bir yerden bir yere ulaşmak, özellikle mesafe uzaksa daha büyük sorun oluyor. İşte bu süreçte ne yapabiliriz diye düşünürken geliştirdiğimiz bu projede yaşlı ve engellilerimizin engelini kaldırmak bize büyük bir manevi huzur veriyor" dedi.

Eyyübiye Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İmam Karataş ise, yapmış olduğu açıklamada Türkiye'de bir ilk olan bu çalışamadan dolayı başta Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye, belediye çalışanlarına ve Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Hamcan'a teşekkür ettiğini açıkladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye Bir Engeli Daha Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement