Eyyübiye'de Kaldırımlar Esnafa Vitrin Oluyor! - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye'de Kaldırımlar Esnafa Vitrin Oluyor!

Eyyübiye\'de Kaldırımlar Esnafa Vitrin Oluyor!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmesi vatandaşın tepkisini çekiyor.

07.02.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinin en işlek caddesi olan Eyyüp Peygamber Caddesi'ndeki kaldırımlar adeta esnafa vitrin olarak hizmet veriyor.

Kaldırım işgali nedeniyle yayalar ve engelliler ise, araçların neredeyse yoğunluktan birbirine girdiği caddeden yürümek zorunda kalıyor.

Yol kapasitesinden dolayı zaten dar yapılan kaldırımları yayalar yerine esnaf sattığı eşyaları dizerek kullanıyor. Eyyübiye ilçesinin yanı sıra Şanlıurfa'nın da en işlek caddesi sayılabilecek Eyyüp Peygamber Caddesi, yayaların yürüyebileceği bir yer kalmadığı ve bu sebeple yürümek için caddeyi tercih etmek zorunda kalmasına rağmen bir çözüm bulunmuyor. Kaldırımlarla yetinmeyen bazı esnafın kaldırımı da aşarak yola dahi eşya dizdiği görülürken, şikayetlerin iletildiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri'nin sorumluluğundaki bu cadde herhangi bir denetime tabi tutulmuyor.

KALDIRIM ESNAFA, KENARI ARAÇLARA, YAYA NEREYE?

İşgal edilen kaldırımlar nedeniyle yayalar yürümek için zorunlu olarak yol kenarlarını tercih ediyor. Ancak özellikle öğlen saatlerinde park eden araç sayısı artınca, yalara bu kez neredeyse yolun ortasında yürümek düşüyor. Okulların bulunduğu bölgeler de ise bu durum öğrenciler açısından daha yoğun bir hayati tehlike oluşturuyor. Esnafın kaldırımı işgalinin yanı sıra kaldırımdaki diğer bir işgal ise elektrik direklerince oluyor. Selçuklu Mahallesi'nde daha çok görülen kaldırımdaki elektrik direkleri yayaların burada yürümesini güçleştiriyor. Kaldırımdan en fazla muzdarip olan kesimlerden birisi de engelliler. Engelliler için bu caddeden tek başına geçmek de, yardım alarak geçmek de mümkün görünmüyor.

YAYALAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bu caddeden geçmekte olan bazı yayalar, "Bırakın kaldırımdan geçmeyi yoldan geçmeye bile fırsat bulamıyoruz. Esnaf kaldırımı işgal etmekle kalmıyor yolu bile işgal ediyor. Bu durum görüntü kirliliğine de neden oluyor. Sırf Eyyübiye'de esnaf para kazanacak diye biz yolda yürümek zorunda kalıyoruz. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

HANİ KALDIRIMI İŞGAL EDENE CEZA VARDI?

Öte yandan belediye tarafından kaldırımı işgal eden esnaflara 20 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırılmıştı. Kaldırımların bu kadar işgal edilmesi ve vatandaşların yolda yürümek zorunda kalması belediyenin yeterli denetimi yapmadığını gösteriyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye'de Kaldırımlar Esnafa Vitrin Oluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement