Eyyübiye'de, Yetim Çocuklar İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye'de, Yetim Çocuklar İftarda Buluştu

Eyyübiye\'de, Yetim Çocuklar İftarda Buluştu

Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediyesi ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 400'ü aşkın yetim çocuğa özel iftar programı düzenledi.

05.07.2015 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendi ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında 400'e aşkın yetim çocukla bir araya geldi. Ekinci programda yetim çocuklarla sohbet ederek yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin ev sahipliği yaptığı özel bir konuk evinde düzenlenen iftar yemeğine Başkan Ekinci'nin Eşi Ayşe Ekinci de eşlik etti. Ramazan ayının 15'inci gününe denk gelen Dünya Yetimler Günü'ne özel Eyyübiye İlçesinde bu yıl ikinci kez iftar yemeği verildi.

Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Eyyübiye sınırları içerisinde bulunan yetimlere yönelik iftar yemeğine ayrıca Eyyübiye İlçe Kaymakamı Oktay Kaya, AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Eyyübiye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri de katıldı.

Yetim ve yakınlarının servislerle evlerinden alınıp yemek sonrası tekrar evlerine bırakıldığı iftar yemeği hem renkli hem de duygusal anlara sahne oldu. 400 yetim çocuk ve yakınlarının katıldığı iftar yemeğine Eşi Ayşe Ekinci ile birlikte yaklaşık bir saat erken gelen Başkan Mehmet Ekinci, yetim çocuklarla yakından ilgilenerek iftar yemeğine katılanların masalarını tek tek gezerek sohbet etti. Programda yetim ve yakınlarının masasını gezdikten sonra katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Ekinci; "Büyükşehir ve diğer ilçelerimiz dahil, Ramazan Ayı'nın her 15. Günü yetimlerle ilgili programlar düzenleniyor. Bugün de, belediyemiz adına ikincisini düzenliyoruz. Peygamber Efendimizin bir hadisi var; 'bir yetimin başını okşayan, elinin değdiği saç teli kadar günahlarından arındırılır.' Bizde biliyoruz, bir toplumda eğer orada yetim gülüyorsa, orada mutluluk ve huzur vardır. Dolayısıyla burada hepimizin uğraşı ve çabası, içinde bulunduğumuz toplumu biraz daha ileriye getirmek. Özellikle garip guraba dediğimiz insanlarımızın sıkıntılarını giderebilmek ve bizler bu insanlarımızın sıkıntılarını giderebildiğimiz ölçüde kendimizi huzurlu hissediyoruz. Bu sıkıntıları giderebildiğimiz ölçüde de, emin olun yarınlara daha güvenle bakıyoruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin, ettiğiniz dualarda umarım İslam coğrafyasında yaşanan zulmün durmasına vesile olur" dedi.

Ekinci, program sonrası yetim çocuklar ve yakınlarını servislerine kadar eşlik ederek onları uğurladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye'de, Yetim Çocuklar İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement