Eyyüpoğlu, Dicle Elektrik'e açtı ağzını yumdu gözünü - Son Dakika
Güncel

Eyyüpoğlu, Dicle Elektrik'e açtı ağzını yumdu gözünü

Eyyüpoğlu, Dicle Elektrik\'e açtı ağzını yumdu gözünü

Ahmet Eyyüpoğlu, "Özellikle Güneydoğu'da, Diyarbakır'da, Mardin'de nasıl PKK, bölgenin başına bela olmuşsa, Suriye'de nasıl DEAŞ ve IŞİD bela olmuşsa, Şanlıurfa'da da çiftçilerimizin başına Dicle Elektrik bela olmuştur" dedi.

20.04.2016 13:49  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile ilgili sorun yaşayan çiftçinin önceki gün Pekmezli Köyünde yol kapatma eylemi sonrası ilçe ziraat odaları ile birlikte basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, DEDAŞ'ın uygulamalarına sert tepki gösterdi. Açıklamasında DEDAŞ'ı bölgede PKK, Suriye'de DEAŞ ve Esat'a benzeten Ahmet Eyyüpoğlu sayaç takının da takmayanın da elektriğinin kesildiğinin altını çizdi. Öte yandan Eyyüpoğlu, yaşanan olayların DEDAŞ'ın uygulamarında kaynaklandığını, bu yüzden DEDAŞ'ın bölgede hem çiftçinin hem de AK Parti'nin başına bela olduğunu vurguladı.

'EN BÜYÜK HIRSIZ BU FİRMADIR'

Ziraat Odası başkanı Ahmet Eyüpoğlu, en büyük hırsızın DEDAŞ olduğunu belirterek, "Bütün ziraat oda başkanlarımla birlikte DEDAŞ'ın yaptığı zulme karşı çiftçilerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Özellikle Güneydoğu'da, Diyarbakır'da, Mardin'de nasıl PKK, bölgenin başına bela olmuşsa, Suriye'de nasıl DEAŞ ve IŞİD bela olmuşsa, Şanlıurfa'da da çiftçilerimizin başına Dicle Elektrik bele olmuştur. Özellikle sayaç takın dediler, çiftçilerimiz sayaç taktılar. Takmayanların bir kısmı var. Dünden beridir elektrikleri kestiler. Bütün grup hattını dünden beri kesmektedir. Karakeçi'nin bütün grup hattı, Hilvan'ın, Siverek'in, Ceylanpınar'ın, dün Pekmezli'de istemediğimiz olaylar yaşandı. Aynı zamanda çiftçileri sanki hırsız yaptılar. Urfa genelinde şu anda köylerde içme suyu bile kuyularda çalışmıyor. Sebebine gelince, çiftçiyi zaman zaman hırsız yapmaktalar. Ama en büyük hırsız bu firmadır. Urfa'nın başına bela olmuştur. Özellikle sayın milletvekillerimiz şeref madalyasını başbakanımızdan istediler, Urfa'ya takdim ettiler. Bunu değil de, bu firmanın Urfa'nın başında gitmesini isteyeceklerdi. En büyük şeref madalyası buydu" diye konuştu.

'AK PARTİ'NİN DE BAŞINA BUNLAR BELA OLMUŞTUR'

Başkan Ahmet Eyüpoğlu, DEDAŞ'ın vekilleri ve bakanı da kandırdığını söyleyerek "Bazı vekillerimiz seçimden önce biz milletvekili olduğumuzda DEDAŞ'ın kapısında yatacağız. Bugün ise içme suları bile, camilerimizde ezan bile okunmamaktadır. Bu zulme bir an önce dur demeleri gerekir. Biz oda başkanlarımızla çiftçilerimizin yanındayız. Tek bir konuda çiftçilerimize katılmıyoruz. Çiftçilerimiz zaman zaman bizi uyarıyorlar. DEDAŞ'a gidelim, yol keselim. Biz DEDAŞ'a gitsek, yol kessek kiminle karşılaşacağız? Askerimizle, polisimizle, namus bekçimizle karşılaşacağız. Onun için çiftçilerimiz bu konuda bizi duyarlı görsünler. Haklarını arıyoruz. Saatini takan kişilerinde elektriğini kesmezler. Geçen yıl Harran, Akçakale'de 130 bin dönüm arazi kurudu. Şu anda kuraklık var, yağmur yok. Çiftçilerimiz bir saat elektriğin olmasını istiyorlar. Bunlar 3 saat kesinti var dediler, 3 saat yerine 8 saate çıktı. Özellikle Ak Parti'nin de başına bunlar bela olmuştur. Vekillerimizi de, bakanımızı da kandırmaktadırlar" dedi.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE GÖRÜLMEMİŞ ZULÜMLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Ahmet Eyüpoğlu, "Çiftçi bu enerjiyle sulamayı bırakacak, bırakmak zorunda kalacak. Bir köyde beş kişi borcunu ödememişse bütün köyü karanlıkta bırakıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş zulümle karşı karşıyayız. Bunlar zaman zaman vekillerimizi, bakanlarımızı kandırıyorlar. Çiftçi borcunu ödemiyor diye, hayır öyle bir şey yok. Bakanlar Kurulu kararı ile çiftçilerin desteklemelerine bloke koyuldu. Daha 500-600 çiftçimiz hala blokeli durumdadır, desteklemesini almamıştır" şeklinde konuştu.

Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu ise, "Siverek ve Hilvan ilçelerinde Toprak Mahsulleri Odası toprakları belediyelere devredildi. Onbinlerce çiftçi şu anda orada kara kara düşünmekteyiz. Ürünlerimizi ne zaman, nereye satacağız? Sayın bakanımızdan isteğimiz yeni toprak mahsulleri ofisinin yapılmasını kadar, Siverek ve Hilvan'da çiftçi ürünlerinin tekrar alımının yapılması. Böyle bir müjdeli haber bekliyoruz" dedi.(GAZETE İPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyüpoğlu, Dicle Elektrik'e açtı ağzını yumdu gözünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement