Ezanı Susturan Darbeciler Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Ezanı Susturan Darbeciler Tutuklandı

15 Temmuz gecesi Ankara'nın Polatlı ilçesinde okunan ezan ve salaları susturmak isteyen darbeci yarbay ile erler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27.07.2016 16:26  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü darbecilerin Polatlı'da minarelerden okunan ezanı susturmak istediği ortaya çıktı.

CAMİYİ BASTILAR

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Çarşı Camii'nden de merkezi sistemle bütün Polatlı camilerinde sala ve ezanlar okundu. Yarbay Abdülkerim Işık komutasındaki bir manga asker, Polatlı Çarşı Camii'ne baskın düzenledi. Darbeciler, okunan sabah ezanını susturmak istedi. Yarbay Işık, görevlileri tehdit ederek mikrofonları kırdı. Vatandaşların tepki göstermesi üzerine yarbay ile askerler camiden kaçmak zorunda kaldı.

TUTUKLANDILAR

Polatlı'da ezanı susturmak isteyen askerler, Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alındı. Yarbay, emri 58. Topçu ve Füze Tugayı Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün verdiğini iddia etti. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Yarbay Abdülkerim Işık ile beraberindeki erler tutuklandı.

Ezanı Susturan Darbeciler Tutuklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ezanı Susturan Darbeciler Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement