Ezberleri Bozan Sistem 'Mem'" - Son Dakika
Yerel

Ezberleri Bozan Sistem 'Mem'"

Ezberleri Bozan Sistem \'Mem\'"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kilis İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, Milli Ekonomi Modeli’ni anlattı.

28.02.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kilis İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, Milli Ekonomi Modeli'ni anlattı.

Toplantıya konuşmacı olarak BTP Genel Başkan Yardımcısı ve makine imalat alanında uluslararası ödül sahibi Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, Gazeteci-Yazar Uğur Kepekçi, BTP Kilis İl Başkanı Alaaddin Özkar ve BTP MYK Üyesi Avukat Mehmet Galip Akdağ katıldı.

Prof. Dr. Haydar Baş'ın sahibi olduğu Milli Ekonomi Modeli'nin başta dünya devi Rusya olmak üzere birçok ülke tarafından neden kabul gördüğü noktasında önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Eyercioğlu, "Adı Kapitalizm olan, sonra liberalizm daha sonra da serbest piyasa ekonomi diye insanlığa dayatılan sistem aslında tamamen sömürüye dayalıdır. Bu sistemde, bir ülke ne kadar büyürse borcu o kadar artar. Amerika Merkez Bankası FED aslında 8 tane özel bankanın birleşmesinden kurulmuştur ve ABD Devleti'nin bu bankada hissesi bile yoktur. Para basma hakkına sahip olan bu banka, dünyayı sömüren 20 aileye aittir. Amerika borçlu, Almanya borçlu, teknoloji devi Japonya borçlu! Neden borçlu? İşte bu denklemden dolayı. ve insanlık bu denklemi çözüp yerine bir şey koyamadığı için bu sisteme mahkum yaşıyor. 'Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları' adlı kitabında John Perkins, "Devletleri borçlandırmak için yöneticileri devasa projeler yapmak için ikna ederiz" diyor. Siz dünyanın en büyük havaalanını yapacaksınız. Bir alan belirlediniz, kestiniz ağaçları, alan bataklık çıktı. Tonlarca betonu bastınız bataklığa, para bitti. Tekrar kredi almak durumunda kaldınız. Ne ödeyeceksiniz faiz ödeyeceksiniz. Perkins kitabında "Biz devletlerin geri ödeyemeyeceği büyüklükte projeleri onlara satarız" diye yazıyor. İşte devletlerin borcu bu şekilde katlanarak artıyor. Bakın Türkiye'nin bu yıl 112 milyar dolar faiz ve borç ödemesi var. Yıllardır AKP'yi ayakta tutan şey, bunca zaman bu borçların faizleri bile ertelendi, ödeme yapmadılar. Türkiye'nin geliri kalmadığı için de bu parayı deli dumrul vergileri ile senden benden alacaklar" dedi.

200 yıldan bu yana dünyayı sömüren bu sistemin, Milli Ekonomi Modeli'nin 2005 yılında Prof. Dr. Haydar Baş tarafından bütün dünyaya deklare edilmesi ile yıkıldığına vurgu yapan Eyercioğlu, "Rusya o günden bugüne MEM'i uyguluyor. Biz Rusya'ya gittik. Biz TBMM'ne girmedik. Rusya'nın Meclisi Duma'ya girdik. Genel Başkanımızı Duma'da 4 saat boyunca dinlediler. ve o gün ki Rusya bugün ki Rusya oldu. Biz o zaman 15 bin lira doğum yardımı dediğimizde bizim milletimiz buna inanmadı. 15 bin liranın tam karşılığını 90 bin ruble olarak, Rusya 2005'te doğum yardımı olarak vermeye başladı. Ne dediysek adım adım uygulamaya koydular. Rusya'nın ardından Çin, Brezilya, Venezuela gibi devletlerde devreye girdi. Türkiye ayağı mı kalkacak? Bu sistem devreye girmeden kalkmaz. Çünkü Genel Başkanımız bu sistemi Türk Milleti için yazdı. Biz de millet olarak bu sisteme ve onun sahibine sahip çıkmadıkça içine düştüğümüz bu çukurdan asla çıkamayız" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ezberleri Bozan Sistem 'Mem'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement