Ezdiler'in Midyat Göçmen Kampına Nakledilecekleri İddia Edildi - Son Dakika
Yerel

Ezdiler'in Midyat Göçmen Kampına Nakledilecekleri İddia Edildi

Ezdiler\'in Midyat Göçmen Kampına Nakledilecekleri İddia Edildi

Yaşadıkları katliamdan kaçarak Batman'a gelen Ezidi vatandaşlardan bazıları, komşu ilçe Midyat'ta kurulan kampa nakledilecek.

17.08.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent merkezinde Halkevi, otel ve belediye konukevine yerleştirilen ailelerin yaşam koşulları elverişli olmadığı için, daha önce AFAD tarafından Mardin'in Midyat ilçesinde Süryaniler için yapılan kamplara yerleştirilecekleri belirtildi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Silopi, Cizre, Viranşehir, Mardin. Diyarbakır ve Batman'a yerleştirilen Êzidi yurttaşların, yaşam koşulları elverişli olmadığı için, daha önce Midyat'ta Rojava'dan göç eden Süryaniler için yapılan AFAD kampına yerleştirileceğini belirtti.

Irmak, DBP Silopi İlçe Örgütü binasında, Silopi, Cizre, Viranşehir, Mardin Diyarbakır ve Batman'a yerleştirilen Êzidi yurttaşların durumlarına ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Devletin Êzidi yurttaşlara herhangi bir yardımı olmadığını ifade eden Irmak, "Bizim çabalarımız ve devlet yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda AFAD devreye girdi ve Êzidi Kürtlere yardım için girişimlerde bulundu. IŞİD çetelerinin katliam ve saldırılarından sonra Silopi, Cizre, Viranşehir, Mardin, Diyarbakır ve Batman'a yerleştirilen Êzidi halkımız buradaki yaşam koşulları elverişli olmadığı için, daha önce Midyat'ta Rojava'dan göç eden Süryaniler için yapılan AFAD kampına yerleştirilecek" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezdiler'in Midyat Göçmen Kampına Nakledilecekleri İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement