Ezgin: Aidiyeti Geliştirecek Her şeye Düşmanlık Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Ezgin: Aidiyeti Geliştirecek Her şeye Düşmanlık Yapılıyor

Ezgin: Aidiyeti Geliştirecek Her şeye Düşmanlık Yapılıyor

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, "Toplumsal refahı yükseltecek, aidiyet duygusunu geliştirecek ne varsa ona karşı düşmanlık yapılıyor" dedi.

11.02.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, bölgedeki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ezgin, son dönemde Doğu ve Güneydoğuda yaşanan barikat kurma, hendek kazma ve şehir çatışmaları üzerine başlayan kaos ve kargaşanın en çok çocukları etki altında bıraktığını söyledi.

Bölgede saldırı ve bombalanmalar sonucu kullanılamaz hale gelen okul sayısının 80 civarında olduğunu kaydeden Ezgin, "Karneler dağıtılırken, okulda çocuklarımız bile bulunurken, canavarca hisle, molotoflarla yapılan saldırılara, okulların karargâh olarak kullanımına şahit olduk. Özellikle bilinçli ve sistemli bir şekilde Kürtlerin ekonomik, siyasi ve kültürel yönden ilerlemesini sağlayacak, toplumsal refahı yükseltecek, aidiyet duygusunu geliştirecek ne varsa ona karşı düşmanlık yapılıyor" dedi.

"Çocuklardan Ne İstiyorsunuz?"

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, Kürtlerin en büyük düşmanının cehalet olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Madem siyasi bir amaç uğruna çatışılıyor ve bu amaç uğruna siyasi çalışmalar yaptıklarını ifade ediyorlar, okullardan ve zor şartlar altında elinde kalem tutan öğrencilerden ne isteniyor. Hangi insaf, hangi insanlık, hangi vicdan ve hangi ideoloji bunun haklı ve mantıklı gerekçesi olabilir. Kürtlerin en büyük düşmanı cehalettir. Bu saldırılarla istene o ki Kürt çocukları cahil kalsın, okullar olmasın. Yapılanlar asla kabul ve tasdik görülecek işler değildir, bölge halkının ne vicdanında ne de gönlünde olumlu karşılık bulmamaktadır. Çocuklarımız bomba ve silah seslerinden psikolojik travma yaşamaktadır. Okullara saldırma ve eğitim hakkını engelleme kimseye bir fayda getirmeyecektir. Bu saldırılar, evrensel nitelikteki eğitim hakkının ve insanlık geleceğinin düşmanlığıdır. Öğrencilerin eğitimini engellemek, cahil kalmalarını istemek kimsenin hakkı değildir. Çocuklarımızın eğitim ve gelişim hakkına tecavüz eden bu tarz olayların doğru olmadığını tekraren ifade ile okullara ve öğrencilere yönelik eylemlerin son bulmasını açıkça talep etmekteyiz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezgin: Aidiyeti Geliştirecek Her şeye Düşmanlık Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement