Ezher'den "İslam Dini Hakkındaki Yanlış Fikirlerle Mücadele" Girişimi - Son Dakika
Güncel

Ezher'den "İslam Dini Hakkındaki Yanlış Fikirlerle Mücadele" Girişimi

"Davet ve İnsani Yardım için Uluslararası İslam Konseyi", İslam'a yönelik yanlış fikirlerle mücadele ve Arap dünyasındaki radikal gruplarla diyalog için davetçi grupların arttırılmasına karar verdi.

11.12.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Ezher Şeyhliğinin başkanlığını yürüttüğü "Davet ve İnsani Yardım için Uluslararası İslam Konseyi", İslam dini hakkındaki yanlış fikirlerle mücadele için davetçi grupların arttırılmasına karar verdi.

Merkezi Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan konseyin dün başlayan 24'üncü Kurucu Heyet Toplantısı sona erdi.

Toplantıda, Arap dünyasındaki radikal grupların eylemleri nedeniyle İslam dini hakkında oluşan yanlış fikirlerle mücadele ve İslam dışı radikal gruplarla diyalog kurulması için davetçi grupların arttırılması gerektiği belirtildi.

Filistin, Somali ve Güney Sudan'a yardım konvoylarının gönderilmesi de kararlaştırılan toplantıda, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib'in sunduğu, "Suriye başta olmak üzere Irak, Yemen, Libya gibi gerginliklerin yaşandığı ülkelerin menfaatini korumak amacıyla komite kurulması ve bu ülkelerde radikal gruplar da dahil olmak üzere çatışan taraflar arasında bir takım diyalog görüşmeleri yürütülmesi" önerisinin kısa süre içerisinde hayata geçirileceği vurgulandı.

Toplantıda Konsey'in Kudüs şubesinin açılması ve bu amaçla Eski Şehir bölgesinden bir yer satın alınması da kararlaştırıldı.

Eylül 1988'de kurulan Davet ve İnsani Yardım için Uluslararası İslam Konseyi, dünya genelinde yüzden fazla sivil, resmi İslami örgüt ve kurul arasındaki koordinasyonu sağlıyor. Konsey'in başkanlık görevini de Ezher Şeyhliği yürütüyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ezher'den 'İslam Dini Hakkındaki Yanlış Fikirlerle Mücadele' Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement