Êzidîler Önerilerini Sundu - Son Dakika
Yerel

Êzidîler Önerilerini Sundu

Êzidîler Önerilerini Sundu

Êzidîler, sorunlarının çözülmesi için Meclis'te HDP'li milletvekilleri ile birlikte açıklama yaptı.

01.05.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise dönme hazırlığında olan Ezidiler'in gayri menkullerinin işgal altında olduğunu söyledi.

Êzidî Dernekleri Federasyonu üyesi Beşiri'li Nedim Erkiş, "Dönüş yapmak isteyenlerin can ve mal güvenliğinin sağlanması. Yurtlarından göç etmek zorunda bırakılan Êzidîler kendi köylerine, topraklarına dönebilmeli" dedi.

Êzidî Dernekleri Federasyonu üyeleri, Batman'ın Beşiri ilçesi Uğurca köyü muhtarı Yusuf Tagay, HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, İbrahim Ayhan, Erol Dora ve Emine Ayna ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Êzidîlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin Meclis önünde basın açıklaması yaptı.

Êzidî Nedim Erkiş, topraklarına geri dönmek isteyen Êzidîlerin sorunlarının çözülmesi için şu önerilerde bulundu: "Dönüş yapmak isteyenlerin can ve mal güvenliğinin sağlanması. Yurtlarından göç etmek zorunda bırakılan Êzidîler kendi köylerine, topraklarına dönebilmeli" dedi. Erkiş'in ardından konuşan HDP milletvekilleri Dora ve Ata da, geri dönüş hazırlığı içinde olan Êzidîlerin can güvenliğinin sağlanmasının ve dönüşleri için anayasal güvence oluşmasının hükümetin sorumluluğu altında olduğunu belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Êzidîler Önerilerini Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement