Ezidilerin Çocuklarına Gönüllü Eğitim Desteği - Son Dakika
Güncel

Ezidilerin Çocuklarına Gönüllü Eğitim Desteği

Irak'ın Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Mardin'de otogara yerleştirilen Ezidilerin çocuklarına gönüllü öğretmenler, okul öncesi eğitimi veriyor.

25.11.2014 12:59  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL İBRAHİM SİNCAR/ MEHMET ÇALIK - Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak, aileleriyle Mardin'e yerleşen Ezidi çocuklara bir grup öğretmen eğitim desteği sunuyor.

Saldırılar nedeniyle çok sayıda yakınını kaybeden ve ülkelerini terk etmek zorunda kalarak sığındıkları Mardin'de otogara yerleştirilen Ezidilerin çocuklarına öğretmenlerce okul öncesi eğitimi veriliyor.

Oluşturulan eğitim çadırında haftanın 3 günü 3-7 yaşlarında 80 Ezidi çocukla bir araya gelen 10 öğretmen yaşadıkları acıyı unutturmak için onlarla resim yapıp, oyun oynayıp, masal okuyarak hoşça vakit geçirmelerine katkı sunuyorlar.

Boş zamanlarını Ezidi çocuklarla geçiren öğretmenler bu aktivitelerin yanı sıra çocuklara psikolojik destek ve rehberlik hizmeti de sunmayı planlıyor.

"80 çocuğa okul öncesi eğitimi veriyoruz"

Öğretmenlerden Aslıhan Sezer, AA muhabirine, IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Ezidilerin yaşadıkları acının tarif edilemez olduğunu söyledi.

Bu ailelere toplumun tüm kesimlerinin destek sunduğunu ifade eden Sezer, öğretmenler olarak kendilerinin de buna katkı sunmak istediğini belirtti.

Ezidi çocuklara yaşadıkları acıyı bir ölçüde unutturmak için 10 öğretmen bir araya geldiklerine işaret eden Sezer, kurdukları ekiple haftanın 3 günü çocuklarla buluştuklarını ifade etti.

"Şimdilik 80 çocuğa okul öncesi eğitimi veriyoruz" diyen Sezer, şunları dile getirdi:

"İlk başladığımızda 150 öğrenci vardı. Daha sonra bu çocukların bir kısmı aileleriyle farklı illerdeki kamplara geçti ya da yakınlarının yanına yerleşti. Otogarda yaşama tutunmaya çalışan çocuklara haftanın 3 günü boyama, hikaye okuma, öğretici oyun eğitimi veriyoruz. Çocukların birçoğu annesini, babasını ve kardeşini kaybetmiş. Onlara bir nevi ilaç olmaya çalışıyoruz. İlerleyen günlerde bu çocuklara psikolojik destek ve rehberlik hizmeti de sunacağız."

"Yaşadıkları acıyı unutturmak istiyoruz"

"Çocukların yaptıkları resimlerden ve tavırlarından davranış problemi yaşadıklarını ve maruz kaldıkları acının izini görebiliyoruz. Onlara yaşadıkları acıyı unutturmak istiyoruz" ifadelerini kullanan Sezer, etkinlikler sırasında çocukların yaşadıklarını hatırlamamalarını sağladıklarını belirtti.

Sezer, etkinlikleri gerçekleştirirken bazı malzemelere ihtiyaç duyduklarına dikkati çekerek, hayırsever vatandaşlardan malzeme desteği beklediklerini aktardı.

Masa, sandalye ve etkinlik için kağıda ihtiyaç duyduklarını anlatan Sezer, "Burada ihtiyaç bitmiyor. Eğitim malzemelerimiz tükenmek üzere. Çevreden temin etmeye çalışsak da yine de desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Duyarlı vatandaşların yardım elini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ezidi çocuklar da aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğretmenlere teşekkür ettiler. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ezidilerin Çocuklarına Gönüllü Eğitim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.


Advertisement