Ezidilerin Dönüşü İçin Fizibilite Çalışmaları Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Ezidilerin Dönüşü İçin Fizibilite Çalışmaları Başlatıldı

Ezidilerin Dönüşü İçin Fizibilite Çalışmaları Başlatıldı

Avrupa Sol Parti eski Parlamenteri Ali Atalan, çözüm süreci kapsamında Ezidi kökenli yurttaşlar için bir dizi hazırlık yaptıklaını belirtti.

08.04.2014 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azınlıklar dönüş yolunda
Çatışmalı ortam nedeniyle 1990'lı yıllarda köylerini terk ederek Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göç eden Ezidiler için dönüş hazırlıkları başlatıldı.
Avrupa Sol Parti eski Parlamenteri ve Partinin Barış Sözcüsü görevini yürüten ve aslen Beşiri'li olan Ali Atalan, çözüm süreci kapsamında ve Demokratik Özerkliği esas alarak Mezopotamya'nın kadim halklarının geri dönebilme olanakları yaratma çabası içerisinde olduklarını söyledi. Batman'da Ezidilere ait onlarca köye geri dönüşlerin tekrardan gerçekleşmesi için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Avrupa Sol Parti eski parlamenteri Ali Atalan, bütün Ezidi köylerini ziyaret ettiklerini belirterek, alan çalışması yaptıklarını söyledi. Ezidi toplumun dönmemesinin önündeki en büyük engelin egemenler tarafından inançlarının yok sayılmasının olduğuna dikkat çeken Atalan, Ezidi inancının semavi dinler kategorisinde yasal güvence alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezidilerin Dönüşü İçin Fizibilite Çalışmaları Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement