Ezidilerin Yurtdışına Gitmek İçin Kamptan Ayrılması - Son Dakika
Yerel

Ezidilerin Yurtdışına Gitmek İçin Kamptan Ayrılması

Ezidilerin Yurtdışına Gitmek İçin Kamptan Ayrılması

Diyarbakır Valiliği, bazı internet siteleri ve gazetelerde "Ezidilerin yolunu Vali mi açtı" başlığıyla verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

03.07.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği, bazı internet siteleri ve gazetelerde "Ezidilerin yolunu Vali mi açtı" başlığıyla verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Diyarbakır Valiliği, 1 Temmuz 2015 Perşembe günü yayınlanan bazı gazeteler ve internet sitelerinde "Ezidilerin yolunu Vali mi açtı" başlığıyla verilen haberlere ilişkin açıklamada yaptı.

Açıklamada, "Ezidi halkının yola çıkmadan önce Diyarbakır Valisi ve Karakol Komutanı ile görüştükleri, Vali'nin Ezidilere 'Edirne'ye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan gidebilirsiniz' şeklinde iddialarına yer verildiği belirtildi.

Söz konusu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu iddiaların hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Valimiz Hüseyin Aksoy'un Ezidi kampında barınmakta olan sığınmacılarla, ne telefon vasıtasıyla ne de başka bir yolla bu konuda bir görüşmesi olmamıştır. Onların kamptan ayrılmaları yolunda yardımcı olacağı şeklinde bir beyanda bulunmamıştır. Aksine söz konusu Ezidi sığınmacıların kanun ve uluslararası kurallara aykırı bir şekilde kamptan ayrılmalarının önüne geçilmesi için, kolluk kuvvetlerine ve ilgili birimlere gerekli talimatlar ivedilikle vermiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ezidilerin Yurtdışına Gitmek İçin Kamptan Ayrılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement