Ezik... - Son Dakika
Spor

Ezik...

Evinin olduğu mahallede bile sokakta birine “dayılanmak” istiyorsan, arkan sağlam olacak.

25.12.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bu eziklikle yaşamak istemiyoruz"

Kasımpaşa, Altıntuğ Kulübü ile Kasımpaşa Terbiye-i Bedeniye Kulübü'nün birleşmesiyle kurulan bir takım. Kurulduğu tarihten itibaren faaliyet gösterip ilk olarak 1952'de Türkiye 1.liginde boy göstermiştir. Bu tarihten 2004 yılına kadar, yani 52 sene boyunca sürekli inişli çıkışlı bir grafik çizmiş, alt liglerle 1.lig arasında gidip gelmiş.

Sonrasında artık ne olduysa, nereden bir ekonomik kaynak bulduysa, Kasımpaşa 2004-2005 sezonunda çıkışa geçmiş. Ilk olarak bulunduğu 3.lig'den, TFF 2.lig'e yükselmiş ve hemen ertesi sezon 1.lige yükselerek "büyük bir başarı" göstermiş. Bir sezon da bu ligde oynadıktan sonra 2007 sezonu sonunda playoff'ta Izmir'in köklü kulübü Altay'ı geçmiş ve soluğu Süperlig'de almış. Buraya kadar herşey peri masalı gibi olsa da, bu bu tarihten itibaren inişli çıkışlı bir grafik sergilemiş kulüp ve asansör takım misali bir çıkmış, bir küme düşmüş.Son olarak Bank Asya 1. Ligi playoff'unda 2011-2012 sezonunun ardından Adanaspor'u geçip Süperlig'e geri dönen Kasımpaşa, o gün bu gündür ligde ve üst sıralara doğru tırmanışa geçmiş vaziyette. Bu kadar Ertem Şener bilgisi yeter, daha fazlasını isteyen kulübün resmi sitesinden veya çeşitli internet sitelerinden dilediğinden fazlasını edinebilir.

Gerek stadının ismi, gerek yönetim kurulunda yer alan isimlerden hangi zümreye, hangi politikacıya yakın olduğunu anlamak güç değil. Bunu yapboz parçalarını bir araya getirebilen bir çocuk dahi pek ala çözebilir.

"Onlar da burada hata olduğunu kabul ediyorlar ama telaffuz etmiyorlar."

Bunların hepsi olabilecek şeyler, nasıl Rusya'da CSKA orduyu temsil ediyorsa, Spartak devletin takımıysa, nasıl Iskoçya'da Rangers devleti temsil ediyorsa, nasıl Ispanya'da Real Madrid için Franco'nun takımı denebiliyorsa, Türkiye'de bunların muadili de Kasımpaşa olacak demek ki.

Özgüvene bakar mısınız? Lige çıkalı 2 sene olmuş, sağdan soldan "ricayla" yönetim kuruluna getirilen zengin iş adamlarının parasıyla Viudez, Babel, Isaksson, Ernst gibi oyuncuları kadrosuna katabilmiş bir takım, çıkıp 100 yılı devirmiş Türkiye'nin üç büyük kulübünden biri için ağıza alınmayacak sözleri resmi sitesinden haykırıyor. Yapılan açıklamada hakaretin bini bir para, ne eziklik kalıyor ne yüzsüzlük.

Kimden? Nereden alıyor bu gücü Kasımpaşa? Ilkokul seviyesinde yapılan bu kamuoyu açıklamasına çoğu zaman yaptığı gibi PFDK yine üç maymunu oynayarak mı yorum katacak?

"Beşiktaş bu seviyeye inmez"

Göz var nizam var, ayıp denen bir şey var. Donk'un yaptığını kural hatası olarak görmeyen biri, lütfen ya futbol izlemeyi bıraksın, ya da kendi hayal dünyasından biraz olsun çıkıp futbolun kurallarına dair bir iki makale, kitap okusun. Olay çok açıktır, aradan bir buçuk hafta geçmiştir ve Federasyon'da herkes bu konunun her zaman yaptıkları gibi hasıraltı yapılmasını beklemektedir. Bütün bu yaşananlara rağmen, hadi maçı tekrarlatmadınız diyelim, Kasımpaşa'nın bu hakaret dolu bildirisini de es geçerseniz bravo derim.

Almanya'da magma seviyesinden Bundesliga'ya (tamamen kendi imkanlarıyla) çıkan Hoffenheim, ülkenin en büyük kulüplerinden Dortmund'a ezik dediği takdirde ne kadar ciddiye alınırsa, Kasımpaşa'da o kadar ciddiye alınacaktır. Bundan 10 sene evvel Google Maps'ten x10 büyüteçle bakıldığında dahi Türk futbolunda adı geçmeyen takım, Baba Hakkı'nın, Sanlı kaptan'ın, Süleyman Seba başkanın, Şeref Görkey'in, Şükrü Gülesin'in, Metin-Ali-Feyyaz'ın, Serpil Hamdi Tüzün'ün kulübüne kalın puntolarla EZIK diye hitap edebiliyor...

Ne diyordu ismini taşıdığım güzel insan? "Futbol çok enteresan Güntekin..."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ezik... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement