"Ezilen Halklar Örgütleniyor" - Son Dakika
Yerel

"Ezilen Halklar Örgütleniyor"

"Ezilen Halklar Örgütleniyor"

Dünya Barış günü münasebetiyle HDP ve BDP ortak basın açıklaması düzenlerken, HDP'li Ata "Ezilen halklar artık örgütleniyor" dedi.

02.09.2014 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi ile Barış ve Demokrasi Partisi'nin Atatürk Parkı'nda düzenlediği ortak basın açıklamasına HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP il örgütü, STK temsilcileri ve çok kalabalık bir kitle katıldı. HDP'li Ata, "ezilen halklar artık bütünleşip örgütleniyor" dedi.

"ÖCALAN BİRLİKTE YAŞAMANIN PROJESİNİ SUNDU"

Basın açıklaması etkinliğinde söz alan HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, birlikte yaşamanın formülünün Öcalan tarafından sunulduğunu ifade etti.

Ata, konuşmasında "Barış ve Demokratik çözüm bir hayal değildir bu gün Kürdistan coğrafyasında kat edilen mesafe bunu en büyük göstergesidir. Demokratik çözüm ancak emekle, inançla, kararlılıkla ve güvenle mümkündür. Tüm dinlere, inançlara, etnik kimliklere eşitlik ve özgürlük temelinde birlikte yaşamanın mümkün olduğunun projesini sunan bir Abdullah Öcalan gerçeği var. Bugün Ortadoğu coğrafyasında tüm ezilen halklara Dünya coğrafyasında tüm ötekileştirilen kimliklere hak ve hukuk verme mücadelesi noktasında örnek olan bir gelişme yaşandı. Kürt bölgesinde birlikte yaşayan tüm halklar etnik kimlikler dinler inançlar kendi yönetimlerini oluşturdu" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Ezilen Halklar Örgütleniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement