Ezine'de "Çatak Projesi" Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ezine'de "Çatak Projesi" Bilgilendirme Toplantısı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

23.07.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ezine Müftülüğü'nde gerçekleşen toplantıya, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, Ezine Ziraat Odası Başkanı Anıl Kahrıman,  İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri ile köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel tarafından yapılan sunumda,  ÇATAK'ın öneminden ve üreticilere ödenecek destekleme miktarı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Egesel, ÇATAK Programında toprak ve su kaynaklarının korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunmasının amaçlandığı, 3 ayrı kategoride belirlenen uygulamalara 3 yıl süreyle destekleme ödemesi yapılacağı söyledi.

Ayrıca katılımcılara, projenin faydaları hakkında bilgi aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ezine'de 'Çatak Projesi' Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement