Ezine'de Tarla Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ezine'de Tarla Günü Etkinliği

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde, "Buğday Çeşit Demonstrasyonu" konusunda tarla günü etkinliği düzenlendi.

26.06.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde, "Buğday Çeşit Demonstrasyonu" konusunda tarla günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yahya Keskin adlı üreticiye ait 9,5 dekar alanda Andino, Tigem Kaşifbey, Yerli Kaşifbey, Sekreterya, Adana 99, Ceyhan 99, Osmaniyem ve Karatoprak cinsi buğdayların üretiminin  yapıldığı alanda hasat işlemi gerçekleştirildi.

Hasat işleminin gerçekleştiği tarla günü etkinliğine İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Müdür Yardımcısı Mehmet Sezer, Bitki Üretimi ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Ezine İlçe Müdürü Ramazan Eren ile muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Üretici Yahya Keskin, etkinlikte yaptığı konuşmada, arazisinde kendi isteği doğrultusunda bu çalışmanın yapıldığını belirterek, geçmişten gelen geleneksel üretim tekniklerinin ve tohum türlerinin yanı sıra yöreye uygun ve verim kalitesi yüksek tohumların kullanılması gerektiğini söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ise bu tür politikaları yaygınlaştırmak, çiftçinin ve üreticinin yerinde görmesini sağlamak amacıyla bu tür demonstrasyon çalışmalarına önem verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ezine'de Tarla Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement