F.Bahçe'den G.Saray'a: Bir Daha Olursa Devlet Gerekeni Yapar - Son Dakika
Spor

F.Bahçe'den G.Saray'a: Bir Daha Olursa Devlet Gerekeni Yapar

F.Bahçe\'den G.Saray\'a: Bir Daha Olursa Devlet Gerekeni Yapar

Fenerbahçe Kulübü, dünkü Euroleague final maçında başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilere yapılan küfürlere tepki gösterdi.

14.04.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasındaki Euroleague finali öncesi Ekaterinburg'da soğuk rüzgarlar esti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaraylı taraftarlar arasında gerginlik yaşanırken sarı-lacivertli kulüpten sert bir açıklama geldi. Açıklamada en dikkat çeken nokta "Bu şekilde eylemlerin varlığı halinde, kendi taraftarımızı dahi karşımıza alarak yürüttüğümüz mücadeleyi sonlandıracak, bu görev ve sorumluluğu tamamen devletin resmi kurumlarına terk edeceğiz." ifadesi oldu.

"GALATASARAY CAMİASINI KUTLARIZ"

Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde; "Öncelikle Euroleague Kadın Basketbol finalini kazanan Galatasaray Kadın Basketbol Takımının nezdinde tüm Galatasaray camiasını kutlar; sonuçta kazananın Türkiye olduğundan hareketle Avrupa basketboluna ve amatör sporlara sağladıkları katkı nedeniyle içten tebriklerimizi sunarız.

İKİ KULÜP AYNI OTELDE KONAKLADI

Bununla birlikte Rusya’da oynanan finalde yaşanan olayların yazılı ve görsel medyada yer alış şekli; gerçekle ilgisi olmayan yorum ve değerlendirmeler nedeniyle bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığımızı kamuoyuna bildiririz... Önemle bilinmesini istediğimiz konu; müsabaka öncesi her iki kulüp sporcu ve yöneticilerinin aynı otelde konakladıkları ve bir arada oldukları, müsabakanın oynanacağı salona bu atmosferde gidildiğinin bilinmesi gerekliliğidir.

YILDIRIM, GS TARAFTARINAN ÖZÜR DİLEDİ

Başkanımızın salona gelişi ile birlikte bu tablo bozulmamış hatta bazı Galatasaraylı taraftarlar başkanımızın yanına gelerek resim çektirmek istemiş, içlerinden bir taraftarın ’Moskova’da öğrenim gördüğünü ve bazı Fenerbahçeli taraftarların kendilerine küfür ettiklerini’ söylemesi üzerine Başkanımız "salona şimdi geldiğini hiçbir Fenerbahçe taraftarına rastlamadığını, taraftar kafilelerinin henüz stada gelmediğini ancak yine de böyle bir münferit olay gerçekleşmişse taraftarlarımız adına kendisinden özür dilediğini" söyleyerek salona girmek üzere oradan uzaklaşmıştır.

YILDIRIM'A SİNKAFLI KÜFÜRLER

Başkan ve yöneticilerimizin uzaklaşmasının ardından aynı grubun bu kez Başkanımız hakkında ağza alınmayacak küfür ve tezahüratlarda bulunmaya başlaması üzerine başkanımız ve yöneticilerimiz geri dönerek biraz önce kendilerine methiyeler düzen bu grubun arkalarından neden ve niçin  küfür ettiğini anlamaya çalışarak; bir tavır sergilenecekse yüz yüze iken sergilenmesinin gerekliliğini izah etmiş ve olayların büyümesini engelleyerek salona girmişlerdir.

GS'Lİ YÖNETİCİLER SADECE SEYRETTİ

Salonda Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri ve delegasyonu ile aynı tribünde neredeyse yan yana oturulmuş hatta Fenerbahçe kafilesinin olduğu yerlerde çoğunlukta Galatasaray taraftarlarının olduğu ve müsabaka sonuna kadar müsabakayı burada seyretmeyi tercih ettikleri gözlenmiştir.

BAŞKAN BİZZAT KENDİ AYAĞA KALKIP SUSTURDU

Bununla birlikte Lütfü Arıboğan’ın salona giriş yapmasıyla taraftarlarımızın bulunduğu tribünlerden tepki ve tezahüratlar yükselmeye başlamış, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulumuzun kararlı, anında müdahalesiyle protestolar bitirilmiş, Başkanımız bizzat ayağa kalkarak tepkiyi sonlandırmış ve müsabaka sonuna kadar bu tezahüratlar bir kez daha tekrar edilmemiştir.

YÖNETİM, KÜFÜRLERE MÜSADE ETTİ

Bu olayı müteakiben Galatasaray tribünlerinden Başkanımız Aziz Yıldırım ve ailesi hakkında ağza alınmayacak nitelikteki toplu tezahüratlar başlamış ancak maalesef Galatasaray yönetimi ve delegasyonu, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Yönetiminin yaptığının aksine olayları görmezden gelerek bu sistemli ve topluca yapılan küfürlü tezahüratların müsabakanın ikinci çeyreğine dek sürmesine engel olmayarak bu çirkinliklere müsaade etmiş, kerhen de olsa buna katkı sağlamışlardır.

FENERBAHÇE DELEGASYONU ZAN ALTINDA BIRAKILDI

Dolayısıyla gerek yabancı emniyet birimlerinin olayı anlayamaması ve gerekse Galatasaray yönetiminin aciz ya da maksatlı tutumu sonucu, olayları engelleme ve sonlandırma görevi Fenerbahçe delegasyonunun üzerine bırakılmıştır. Kaldı ki en azından parkede mücadele eden takımların bayan sporculardan oluşmasından utanılması gerekliliği hatırlatılarak; yapılan uyarılara ilişkin fotoğraflar kamuoyuna servis edilerek Fenerbahçe delegasyonu zan altında bırakılmaya çalışılmıştır.

DOSTHANE UYARILAR YANLIŞ AKSETTİRLDİ

Bu dezenformasyon bununla da kalmamış; devre arasında Başkanımızın eski TFF şimdiki Galatasaray protokol sorumlusu Cengiz Bakırcı ile Galatasaray Yönetimi ve delegasyonunun bu duruma neden müdahale etmediği yolunda kendi soyunma odaları ile ilgisi olmayan bir yerde yaptığı dostane sohbet ve uyarılar, ’Başkanımızın Galatasaray soyunma odasını bastığı’ şeklinde kamuoyuna lanse edilmiş ve yine maalesef Galatasaray yetkilileri sırf Aziz Yıldırım’ı zor durumda bırakmak adına kendi soyunma odalarının Aziz Yıldırım tarafından basıldığı haberlerini, yalanlamayarak sineye çekmişlerdir.

AMAÇ AZİZ YILDIRIM'SIZ BİR SPOR ALANI YARATMAK

Gelinen noktada; amaçlanan şey hep aynıdır. Amaç, Aziz Yıldırım’ı en hassas olduğu ’küfür ve aile’ konularında provoke ederek topluma uzlaşmasız ve hoşgörüsüz bir lider olarak sunmak ve 3 Temmuz’da yapamadıkları menfaatlerine uygun Aziz Yıldırım’sız bir spor alanı yaratma çabalarının devamıdır.

BİR DAHA OLURSA...

Sonuç olarak; Kulüplerimizin küfür, çirkin tezahürat konusunda maksatlı/ yetersizliklerinin sonucu olarak gerekli önlemleri almadığını ve/veya bu eylemleri engelleyebilecek nitelikte yönetici, profesyoneller, bünyelerinde barındırmadıklarını görmekle birlikte; bundan sonra bu şekilde eylemlerin varlığı halinde, kendi taraftarımızı dahi karşımıza alarak yürüttüğümüz mücadeleyi sonlandıracak, bu görev ve sorumluluğu tamamen devletin resmi kurumlarına terk edeceğiz.

Ayrıca şahsımıza yapılan bu planlı ve maksatlı eylemlerde, hukuk kuralları gözetilerek kendimizi taraf addedeceğimizi; en doğal, sert tavrı takınacağımızı, tüm kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor F.Bahçe'den G.Saray'a: Bir Daha Olursa Devlet Gerekeni Yapar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • No: Şu Maç işlerine Devleti karıstırmasan olmuyo demi aziz. işin gücün zaten kara para bide kalkmıs devlet gerekeni yapar diyo ulen o kadar şike yaptınız TFF korkusundan sizi küme düşürmedi halen konusuyonuz yok devlet yok falan bırak bu işleri aziz efendi bırak ayagınızı kaydırcaklar sızın 24 17 Yanıtla
  • GFB: birde bunun kadıköyü var gel bakalım cinconum fbahçe seni çok madara edip madam yaptı unutma 17 16 Yanıtla as: sahanın ortasına diktik gs bayrağını sende onu unutma. 0 0
  • ndr: ne o aziz efendi aponun çıkacağını duydun galiba hem sen türk deyilsinki devletnei düzeletecek sen vatan hayini deyilmisin kara utanmaz adam ha bu ülkede adalet olsaydı sen çoktan boylamıştın kodesi fb de bankasyada olurdu senin gibilere azbile etmişler ben seni her gördüğümde ........ ediyom 16 16 Yanıtla
  • yuh: ulan kırolar siz adama demedihinizi yapmadınızı bırakmıyorsunuz bi düşünün bakalım bu azizle erdoğanın meselesi ne açıktan diyemiyor baş dese o oyların neye uhrayacağını bilir aziz yıkılmaz hele FENERBAHÇE gücü yetmez ama bundan sonra FB sıtadında gs ye öyle bir küfür korosu görecek ki isterse federasyon 10 maç versin o küfür onlara uzun yılar gitsinde 13 17 Yanıtla
  • SİBEL TIRNOVA: VALLA DEVLET GEREKENİ YAPARSA EMİN OLUN AZİZİN ONAYLANAN 3.YIL 3 AY HAPİS CEZASI GERÇEKLEŞİR..BİR ŞEY İSTERKEN LÜTFEN DİKKAT EDELİM... 19 10 Yanıtla
  • MURAT: FENERE HİÇKİMSE HİÇBİRŞEY YAPMIYOR. FENERE ENBÜYÜK KÖTÜLÜGÜ BAŞKANI VE YÖNETİMİ YAPIYOR. FENERİ YÖNETİMİNİN DÜŞÜRDÜGÜ HALE BAKIN. FENER ESKİDENDE ŞAMPİYON OLUYORDU KİMSE BİRŞEY SÖYLEMİYORDU. A YILDIRIM ZAMANINDA FENERİN BAŞINA GELMEDİGİ KALMADI. 15 13 Yanıtla
  • harunöz: aziz yıldırımın her zaman yaptığı gibi kaybettikleri bir maçtan sonra gündem değiştirmek için yapılan soylemler... 10 9 Yanıtla
  • yunus okutun: Eee ne bekliyordun aziz efendi türk futbolunda adın şikeçi olarak tarihe geçti bu lekeyle nasıl futbol adamı olarak türbüne cıkarsın paralı askerler bir yere kadar koruya bilir seni adamsan cek kirli ellerini futboldan 9 7 Yanıtla
  • Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada
    09:36 Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada

    Trendyol Süper Lig'de geride kalan 30. haftada en centilmen takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor, 1 kırmızı kart ve 45 sarı kartla ligin en az kart gören takımı oldu. Ayrıca, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmişti.

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu
    09:20 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu

    TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Merve, Aysu, Aleyna ve Berna arasında eleme heyecanı yaşandı. Yarışmaya veda eden Aysu, duygusal anlar yaşadı. Aleyna kazandı ve Aysu hüngür hüngür ağladı. Aysu, yarışmayı geçtiğimiz sene deprem felaketinde hayatını kaybeden arkadaşına ithaf etti. Yarışmadan döndüğünde dostu olmadığını ve kötü zamanlar geçirdiğini söyledi. Bu sezon ise Nilay Aydoğan mücadele etti.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.


Advertisement