!f İzmir 27 Şubat'ta Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

!f İzmir 27 Şubat'ta Başlıyor

!f İzmir 27 Şubat\'ta Başlıyor

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek.

27.02.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

!f İzmir Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, yılın en çok konuşulan filmlerini İzmir'e getiriyor. Aralarında Oscar adayı yapımların da bulunduğu programıyla !f İzmir, 27 Şubat'ta Cinemaximum Konak Pier'de başlıyor!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak !f İzmir Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 27 Şubat-2 Mart 2014 tarihlerinde Cinemaximum Konak Pier'de gerçekleşecek. !f İzmir bu yıl da bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak.

Yılın beklenenleri yine Digiturk'le, yine !f'te!

Digiturk Galaları, Toronto'dan Venedik'e, Cannes'dan Sundance'e, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş, yılın en çok beklenen filmlerini İzmir'de ilk kez seyirciyle buluşturuyor.
The Hunting Party/Av Partisi, Matador filmleriyle tanıdığımız Amerikalı Richard Shepard'ın yazıp yönettiği, Jude Law'ı en sıra dışı rollerinden birinde izleyeceğimiz suç komedisi Dom Hemingway; Locarno'da kadın oyuncu dahil dört ödül birden alan, Atina ve Valladolid'de seyircinin gönlünü kazanıp ödüllere boğulan Short Term 12/Kısa Dönem 12; San Sebastian'da Büyük Ödül'ün yanı sıra Özel Mansiyon ve Selanik'ten FIPRESCI ve Jüri Özel ödüllerini kapan, başroldeki Samuel Lange'ın oyunculuğuyla !fçilerin kalbini fethedecek Bad Hair/Kıvırcık Saç; Louise Archambault'un Locarno'dan Seyirci Ödüllü dokunaklı aşk filmi Gabrielle; ünlü İtalyan aktris Valeria Golino'nun yönettiği, yılın ödüllere doymayan filmlerinden Honey/Bal; Amerikan bağımsız sinemasının gözde kadın yönetmenlerinden Kelly Reichardt'ın bir barajı havaya uçurmayı hedefleyen radikal çevreci üç aktivistin hikâyesine odaklandığı etkileyici filmi Night Moves/Gece Planı ve sıkı sinefillerin ilk uzunu Abel'den beri takip ettikleri Hollandalı usta Alex van Warmerdam'ın izleyen herkesi şaşkınlığa sürükleyen son yapıtı Borgman/Bela, "Galalar" bölümü filmlerinden sadece birkaçı.

Bu bölümde ayrıca; yılın merakla beklenen filmlerinden Dallas Buyers Club, The Double, Under the Skin, Is the Man Who Is Tall Happy?: An Animated Conversation with Noam Chomsky ve The Wind Rises da İzmir galasını yapacak filmler arasında...

Başta C.R.A.Z.Y./Çılgın olmak üzere Young Victoria/Genç Victoria, Café de Flore/Ruh Eşim gibi filmleriyle kendi takipçilerini yaratan Jean-Marc Vallée'nin Oscar'larda 6 dalda aday son filmi Dallas Buyers Club/ Sınırsızlar Kulübü; sarsıcı hikâyesi kadar Matthew McConaughey ve Jared Leto'nun oyunculuklarıyla da yılın en merak uyandıran projelerinden...

2010'da gönlümüzü çeldiği bağımsızı Submarine'den beri sesi soluğu çıkmayan ve ne yapacağını heyecanla beklediğimiz Richard Ayoade'nin ikinci filmi The Double/Öteki ise (2013) kendisiyle tıpatıp benzerlik gösteren 'öteki' kendisiyle tanışan bir adamın deliliğe doğru giden hayatını anlatıyor. Dostoyevski'nin yazdığı dönem ağır eleştirilere maruz kalmış, ama zamanla bir başyapıta dönüşmüş aynı adlı romanından uyarlanan film, Jesse Eisenberg ve Mia Wasikowska'nın uyumuyla da göz dolduruyor.

Radiohead'den Massive Attack'e, pek çok ünlü gruba çektiği videolarla ve Sexy Beast/Seksi Hayvan, Birth filmleriyle tanıdığımız Jonathan Glazer'ın Michel Faber'ın Türkçede de yayımlanan aynı adlı kitabından uyarladığı Under the Skin/Derinin Altında'sı, kendisine seksi bir kadın imajı vererek erkekleri avlayan tehlikeli bir uzaylıyı anlatıyor. Femme fatale uzaylı rolünde Scarlett Johansson'ı izleyeceğimiz bu etkileyici bilimkurgu, 1976 tarihli klasik The Man Who Fell to Earth/Dünyaya Düşen Adam'ın kadın versiyonu yorumlarıyla karşılanmıştı.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind/Sil Baştan, The Science of Sleep/Rüya Bilmecesi filmlerinin yaratıcısı Michel Gondry'nin heyecanla beklenen belgeseli Is the Man Who Is Tall Happy?: An Animated Conversation with Noam Chomsky/Uzun Boylu Adam Mutlu Mu?: Noam Chomsky ile Canlandırma Bir Sohbet, dilbilimci, filozof, tarihçi, mantıkçı, aktivist, siyasi eleştirmen ve yazar sıfatlarının hepsini taşıyan Noam Chomsky'le yaptığı sohbetlerden oluşuyor. Gondry'nin animasyonlarla tarif ettiği bu sohbette, yaşayan en büyük filozoflardan birinin çocukluğundan bugüne süren etkileyici hayatını dinliyoruz.

Bölümün en heyecan uyandıran filmlerinden biri de The Wind Rises/Rüzgâr Yükseliyor kuşkusuz. Anime dünyasının usta ismi Hayao Miyazaki'nin sinemaya vedası olacağını söylediği film, 2. Dünya Savaşı'nda kullanılan Zero avcı uçaklarının tasarımcısı Jiro Horikoshi'nin hayatına odaklanıyor ve yönetmenin hayranları ile anime tutkunlarını bir kez daha büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Rüzgâr Yükseliyor'un bu yılki Oscar'larda animasyon dalının en güçlü adaylarından biri olduğunu da hatırlatalım.

Bağımsız sinema İzmir'de!

!f İzmir'in bağımsız sinema tutkunlarını baştan çıkaracak programında ayrıca; Ramon Zürcher'in Toronto, Cannes, Berlin gibi festivallerde büyük övgüyle karşılanan filmi The Strange Little Cat/Tuhaf Kedicik; Clio Barnard'ın Cannes'da Label Europa Cinemas Ödülü'nü kazanmış, Stockholm ve Londra film festivallerinde 'En İyi Film' seçilmiş The Selfish Giant/Bencil Dev'i; Koray Kaya'nın Aşk & Başka Bi' Dünya Yarışması'nda "En İyi Film" seçilen, çağdaş müziğin algı süreçlerini, öncesi ve şimdisini İlhan Mimaroğlu'dan Aydın Esen'e, İlhan Erşahin'den Arto Tunçboyaciyan'a, önemli müzisyenlerle tartışan filmi Anarchic Harmony/Anarşik Armoni; Toronto'da "En İyi Belgesel" seçilen, Uluslararası Belgesel Birliği (IDA) tarafından da yılın en iyisi seçilen ve Mısır'da yaşanan olaylarda yer alan bir grup aktivistin yaşadıklarını anlatan, Oscar'larda belgesel dalının en güçlü adaylarından The Square/Meydan; Fasulye filmiyle kendine has bir seyirci kitlesi kazanan Bora Tekay'ın uğurböceğinden süper kahraman, birkaç boş sayfadan da uzun metraj film yarattığı komedisi Böcek; gerek özel yaşamı gerek çektiği fotoğraflarla tartışmalar yaratan Nan Goldin'in yaşamı ve çalışmalarını konu alan Nan Goldin - I Remember Your Face/Nan Goldin - Yüzünü Hatırlıyorum; prömiyerini 2013 Sundance'te yaptıktan sonra Berlin Film Festivali'nde Teddy Jüri Ödülü kazanmayı başaran Amerikalı yönetmen ve senarist Stacie Passon'ın etkileyici draması Concussion/Sarsıntı; Toronto Film Eleştirmenleri Birliği'nce Jay Scott Ödülü'ne değer görülen, Slamdance'de Büyük Jüri Ödülü, Austin Fantastic Fest'ten de En İyi Film Ödülü'nü alan The Dirties/Pislikler Çetesi; İzlanda'nın muhteşem doğasında, atlar ve insanlardan ibretlik, trajikomik öyküler anlatan, ilk yönetmenlik denemesinde Benedikt Erlingsson'a San Sebastián ve Tokyo film festivallerinden ödüller getiren Of Horses and Men/Atlar ve İnsanlar ve Boston Underground Film Festivali'nde "En İyi Film" seçilen, Chicago'dan Altın Hugo, Fant-Asia'dan En İyi İlk Film, SXSW Film Festivali'nden de "Seyirci Ödülü"nü toplayan, eleştirmenlerce yılın gerilim filmlerinden biri ilan edilen Cheap Thrills/Ucuz Heyecanlar, gösterilecek.

Yılın en iyi kısaları bir arada

!f'in kısa metrajlı film üretimine dair son bir yıl içerisindeki eğilimlerin derlemesini yapmak amacıyla hazırladığı " Türkiye'den Kısalar", bu yıl da yönetmen ve yapımcıların yanı sıra kısa film izleyicilerinin önerileriyle hazırlandı. !f İzmir'in tematik olarak programladığı "Türkiye'den Kısalar" seçkileri, Fransız Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak !f izleyicilerine sunulacak.

Bu yıl "Türkiye'den Kısalar" bölümü bu yıl dört derlemeden oluşuyor. Türkiye'nin son bir yılında çoğumuzu derinden etkileyen bağzı meseleleri konu alan 6 kısalı "Biz Buraya Nasıl Geldik?", idealize edilen mutlu aile tabloları yerine başka aile tablolarını bir araya getiren "Aile Tablosu", her birinde farklı bir coğrafyanın/mekânın renginin filmin atmosferinin baskın geldiği üç farklı sinemasal lezzeti buluşturan "Üç Renk", cümlesini hem doğrudan bir soru, hem de bir meydan okuma olarak sordurtan "Kim Korkar Hayattan !/?", yılın en kendine özgü kısa programı olarak seyircilerini bekliyor.

Biletler biletix'te

!f İzmir Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin biletleri biletix'den, biletix gişelerinden, biletix çağrı merkezinden ve Cinemaximum Armada'da festival gişelerinden satın alınabilecek.

Bilet ücretleri ise şöyle:
Hafta içi Gündüz Gösterimleri: 8 TL
Tam: 14 TL (Hafta içi 19:00 seansı ve sonrası ile hafta sonu tüm gün)
Öğrenci: 11,5 TL (Hafta içi 19:00 seansı ve sonrası ile hafta sonu tüm gün)
"Ev" Bölümü Filmleri: 8 TL
21:30 – 22:00 Seansları: 14 TL

İş Bankası Maximum Kartlılara özel avantajlar

Festivalde İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel olarak hazırlanan "Maximum Film" paketi ile biletlerde %50 indirim ayrıcalığı sunulacak. İş Bankası Maximum Kart sahipleri, "Maximum Film" paketiyle en az 4, en fazla 20 adet festival sinema biletini %50 indirimle satın alabilecekler. Paket almayı tercih etmeyen İş Bankası Maximum Kart sahipleri için de film biletlerinde ön satışta %20 indirim ayrıcalığı sunulacak.

Turkcell'den bir bilet alana bir bilet bedava

Festivalde ayrıca, Turkcell Profesyoneller Kulübü üyeleri de Cuma ve Cumartesi akşamı 19:00 ve 19:30 seanslarında "bir bilet alana bir bilet hediye" fırsatından faydalanacaklar.

Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek !f İzmir, 2 Mart'ta sona erecek.

Teşekkür ederiz…

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali; partneri İş Bankası Maximum Kart'a; "Galalar" bölüm sponsoru Digiturk'e; "Oyun" bölümü sponsoru Turkcell Profesyoneller Kulübü'ne; konaklama sponsoru Adahan Hotel'e; otomotiv sponsoru MINI'ye; !f music sponsoru İş Bankası Maximum Kart'a; !f Müzik partileri co-sponsoru 1890'a; gazete sponsorları Hürriyet Daily News ve Radikal'e; dergi sponsorları Bir+Bir, Express ve Bant Mag'a; radyo sponsorları Açık Radyo ve Radyo ODTÜ'ye; internet sponsorları beyazperde.com ve bugunbugece.com'a; kurumsal destekçileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi, Amerikan Elçiliği, Avusturya Kültür Ofisi, İsviçre Konsolosluğu, Goethe Institut, Portekiz Konsolosluğu'na; Açıkhava Reklam Sponsoru Clear Channel'a; web Sponsoru Solidpark'a; Teknoloji Sponsoru İLTEK'e; Perde Reklam Sponsoru Mars Media'ya; !f ² sponsorları İş'te Üniversiteli, MUBI ve Anadolu Kültür'e; Hizmet Sponsorları Rafineri, 1000 Volt, animaistanbul, Publicis Modem, Manifakture, Uluç Keçik Prodüksiyon, Plato, Atlas Multimedya, Viplay, Pankartmedya ve Sentro Tercüme'ye; Destekçilerimiz Asics ve Red Bull Music Academy'ye. !f İzmir destekleyicileri Armada Alışveriş ve İş Merkezi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İLEF, Tayfa Kitap ve ODTÜ - GİSAM'a; !f İzmir destekleyicileri Fransız Kültür Merkezi İzmir ve İzmir Konak Pier'e teşekkür eder.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat !f İzmir 27 Şubat'ta Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement